Web Analytics

Mină marină descoperită în Marea Neagră, la Eforie

de | 31.07.2022 21:01 | Actualitate, Home

O mină marină a fost descoperită în Marea Neagră, în zona stațiunii Eforie. Scafandrii români au acționat contracronometru pentru distrugerea acesteia.
„O echipă de scafandri de luptă EOD, din cadrul Forțelor Navale Române, specializați în dezamorsarea și distrugerea dispozitivelor explozive, execută astăzi, 31 iulie, o misiune de distrugere a unei mine marine, aflată în derivă, la o distanță de aproximativ 2 mile marine (3,6 km), în largul țărmului românesc, travers de Eforie.

Citește și: Lupta împotriva traficului și consumului de droguri a devenit prioritate guvernamentală!


Mina a fost descoperită de o structură a Gărzii de Coastă, iar intervenția scafandrilor EOD a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaționale naționale, specifice pentru astfel de situații.
Imediat, conducerea Forțelor Navale a ordonat Centrului 39 Scafandri să ia măsurile necesare pentru a trimite echipa de scafandri de intervenție în raionul maritim indicat, pentru investigarea situației și eliminarea pericolului din apele teritoriale românești. Echipa Forțelor Navale și-a început misiunea in jurul orelor 19.30. Vom reveni cu detalii după finalizarea intervenției”, se arată în comunicatul de presă transmis de Forțele Navale Române.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *