Web Analytics
scris sâmbătă, 30.07.2022

Lupta împotriva traficului și consumului de droguri a devenit prioritate guvernamentală!

… Este un lucru asumat și cuprins în Strategia Națională în domeniul drogurilor pentru perioada 2022-2026, conform H.G. nr. 344/2022 – se arată într-un comunicat al Instuției Prefectului Județului Argeș.
Trebuie redusă cererea de droguri! Și oferta!

Lupta împotriva traficului și consumului de droguri a devenit prioritate guvernamentală!

Citește și: Fiscul a publicat “lista ruşinii” pentru al doilea trimestru al anului 2022

”Piața de vânzare a narcoticelor, grupările de criminalitate organizată implicate în traficul de droguri este obligatoriu să fie oprite. Pentru asta, un obiectiv principal al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș este consolidarea intervențiilor de contracarare a acestor grupări.


Consumul de stupefiante este o realitate. Tineri sau adulți, mulți români cad în această plasă. Cred că încă putem construi mult pe zona de educație din acest punct de vedere. Acțiunile de prevenire nu vor fi niciodată prea multe. Nici programele sau proiectele cu această temă. Un om informat și educat va fi un om câștigat.
Un obiectiv pe linia prevenirii consumului de droguri, stabilit de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș vizează dezvoltarea serviciilor și intervențiilor de asistență medicală, psihologică și socială care le sunt destinate celor pentru care putem reduce efectele negative ale consumului de narcotice.


Acțiunile Centrului cuprind și sistemele privative de libertate. Specialiștii nu vor doar să ofere un bagaj de cunoștiințe despre ce li se poate întâmpla celor care consumă droguri, ci să conștientizeze pericolul.
Instituția Prefectului Județului Argeș va monitoriza dezvoltarea intervențiilor, strategiilor contextuale și universale de prevenire a consumului de droguri la nivelul județului, adresate populației generale, precum și reducerea stigmatizării persoanelor care consumă droguri prin implementarea de campanii, proiecte, intervenții și activități specifice de informare efectuate de Centrul Regional Antidrog Pitești din cadrul Agenției Naționale Antidrog” – se arată în comunicat.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită