Web Analytics

Militarii musceleni răniţi în Afganistan se întorc în misiune

de | 10.05.2018 10:17 | Actualitate

5 radoi eugenLa o săptămână de la atentatul asupra unui convoi militar românesc în Afganistan, soldat cu rănirea a opt militari musceleni din cadrul Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor”, veştile nu sunt deloc rele. Şapte tineri se află în afara oricărui pericol, fiind trataţi la spitalul militar din Kandahar imediat după accident, al optulea fiind internat la Centrul medical regional Landstuhl, din Germania, acolo unde a fost transportat după efectuarea primelor investigaţii în Afganistan. Acesta este plutonierul major Ionescu Marius Valentin, de 41 de ani, căsătorit, un copil, aflat la a treia misiune în teritoriul talibanilor. Viaţa acestuia nu a fost pusă nicio clipă în pericol, în Germania fiind supus unei intervenţii chirurgicale la o parte a corpului care nu are legătură cu organe vitale (palma dreaptă).
Potrivit informaţiilor pe care le-am obţinut, ca de obicei, nu din cadrul Armatei, toţi cei opt musceleni se vor întoarce în teatrul de operaţiuni pentru a-şi încheia misiunea. Militarii de la Batalionul de Vânători de Munte se vor întoarce în ţară în luna august.

Doi dintre răniţi au văzut moartea cu ochii şi la Valea Urdii

Incidentul din Afganistan s-a petrecut la mai puţin de un an de la întâmplarea tragică din 29 iunie 2017, atunci când un camion plin cu vânători de munte s-a prăbuşit într-o râpă la Valea Urdii, în comuna Dâmbovicioara. Atunci, la Râpa Ruşilor au pierit trei tineri militari, alţi 10 fiind răniţi, ceilalţi trei care se mai aflau în camion scăpând fără mari probleme. În camionul DAC 665T care s-a prăbuşit în râpă s-au aflat atunci şi plutonierul Rădoi Eugen Luci (foto), 39 de ani, şi caporalul clasa a III-a David George Marian, în vârstă acum de 34 de ani, doi militari care făceau parte din echipajul MRAP-ului lovit pe 30 aprilie de explozia vehiculului-capcană în Afganistan.
Nici la ora actuală nu a fost finalizată ancheta privind controversatul accident de vara trecută.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii