Web Analytics

Militarii din Orașul Basarabilor – pe podium la „Roza Cercetașului”

de | 9.02.2022 10:18 | Actualitate

Etapa pe Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, s-a desfășurat în perioada 1-4 februarie, în raionul Predeal-Râșnov. Competiția a aliniat la start loturile unităților subordonate brigăzii, loturi formate din structuri ISR, ce au avut de parcurs proba de patrulă și proba de ștafetă. În cadrul probei de patrulă, cercetașii au avut de parcurs pe schiuri o distanță de 20 de kilometri, cu o diferență de nivel de aproximativ 1.000 de metri, rezolvarea momentelor tactice, prin acordarea sprijinului medical unui rănit, topografie militară, comunicații, aruncarea grenadelor ofensive la precizie și, la final, tragerea de precizie, cu armamentul individual din dotare.

Citește și: 9 Februarie 1977 – Scrisoarea deschisă a scriitorului Paul Goma prin care se solidarizează cu protestatarii anti comuniști din Cehoslovacia. Actul de naștere al dizidenței românești

Proba de ştafetă a redat executarea unei misiuni, în condiţii de efort intens pe un traseu de aproximativ 800-1.000 de metri, parcurs contratimp de loturile participante. De-a lungul traseului, loturile au avut de rezolvat două momente tactice, respectiv aruncarea grenadelor ofensive la distanţă şi precizie.

Clasamentul general a fost următorul: Locul I – Batalionul 206 Artilerie „General Mihail Lăcătușu”; Locul II – Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”; Locul III – Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *