Web Analytics

Militarii argeşeni sunt pregătiţi pentru jocurile ”Invictus” de la Haga

de | 30.03.2022 13:44 | Actualitate, Sport

Echipa ”Invictus România”, formată din militari răniți în teatrele de operațiuni, printre aceștia aflându-se și argeșeni, va reprezenta țara noastră și la ediția din acest an a Jocurilor Invictus, care se va desfășura la Haga, în perioada 16-22 aprilie. Va fi a treia participare a echipei Armatei României la competiția sportivă internațională care susține recuperarea fizică și psihică a militarilor răniți în teatre de operațiuni, după edițiile din Toronto (2017) și Sydney (2018).

Citește și Pitești: A demarat campania “România e Invictus”, dedicată militarilor răniți

Sunt 20 de militari răniți, clasați cu gradele I, II și III de invaliditate sau apt limitat, care vor concura laa 7 discipline sportive, dintre care 6 discipline individuale (tir cu arcul, atletism, rowing, powerlifting, ciclism și înot) și una de echipă (volei din poziţia şezând). Printre aceștia se află și Gheorghe Irinel Matei (foto), din Câmpulung, plutonier adjutant rănit în 2008 în Afganistan. Concurează la ciclism, înot și volei din șezut. Florin Vuță, plutonier adjutant principal (în retragere), din Călinești, a fost rănit în 2004, în Afganistan, și va concura la ciclism și volei. La fel ca și musceleanul Costinel Slăniceanu, plutonier adjutant principal rănit în 2006, tot în Afganistan.
Cel mai medaliat sportiv argeșean la Invictus este plutonierul major Ionuț Claudiu Butoi, care nu va participa la jocurile din acest an.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Există viaţă şi după Afganistan… Ionuţ Butoi a devenit vicecampion la proba para-tir, cu arcul dăruit de Marcel Ciolacu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole