Web Analytics

Există viaţă şi după Afganistan… Ionuţ Butoi a devenit vicecampion la proba para-tir, cu arcul dăruit de Marcel Ciolacu

de | 1.10.2021 10:30 | Actualitate, Sport

Plutonierul-major Ionuț Butoi este noul vicecampion național la proba para-tir cu arcul compound, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, pe 25 septembrie, în cadrul Campionatului Național de Para-tir cu arcul, organizat sub egida Comitetului Național Paralimpic, în orașul Câmpina, județul Prahova.

Eroul muscelean a fost și copilot la Raliul Câmpulungului

„Sunt superfericit că am reușit să închei anul competițional bine, cu titlul de vicecampion, iar prietenul și camaradul meu Marcel Neagu – campion! Abia de acum încolo încep să se cunoască rezultatele cu noul echipament! Mulțumesc domnului Ion Marcel Ciolacu și Consiliului Județean Argeș pentru echipamentul de top!”, a transmis Ionuț Butoi, amintindu-și de cadoul oferit de autorități în această vară, de Ziua Eroilor: un arc „Hoyt Invicta” din partea lui Marcel Ciolacu, în valoare de 8.500 lei, și accesorii pentru arc din partea Consiliului Județean Argeș.

Ionuț Butoi a mai avut parte de o bucurie pe 19 septembrie, în cadrul Raliului „Trofeul Câmpulung 500”, unde a fost copilot pentru Ciprian Lupu, singurul pilot din țară în fotoliu rulant care concurează în competiții oficiale. Pilotul a făcut și schimb de experiență cu Ionuț Butoi și a tras cu arcul chiar lângă traseu.
Militarul Ionuț Butoi a ajuns în scaunul cu rotile după ce a fost victima unui atentat cu bombă în Afganistan, în 2008. De atunci, Ionuț Butoi a rămas în armată și își reprezintă țara în competiții sportive, fiind medaliat cu aur și argint la Jocurile Invictus, organizate pentru militarii răniți din întreaga lume.

Citește și Povestea unui cadou şi a unei vizite-surpriză la Leordeni / De Ziua Eroilor, militarul Ionuţ Butoi a primit un arc „Hoyt Invicta” de la Marcel Ciolacu

Citește și Ionuţ Butoi şi echipa României, argint la Cupa Europei „Para Archery”

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii