Există viaţă şi după Afganistan… Ionuţ Butoi a devenit vicecampion la proba para-tir, cu arcul dăruit de Marcel Ciolacu

de | 1.10.2021 10:30 | Actualitate, Home, Sport

Plutonierul-major Ionuț Butoi este noul vicecampion național la proba para-tir cu arcul compound, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, pe 25 septembrie, în cadrul Campionatului Național de Para-tir cu arcul, organizat sub egida Comitetului Național Paralimpic, în orașul Câmpina, județul Prahova.

Eroul muscelean a fost și copilot la Raliul Câmpulungului

„Sunt superfericit că am reușit să închei anul competițional bine, cu titlul de vicecampion, iar prietenul și camaradul meu Marcel Neagu – campion! Abia de acum încolo încep să se cunoască rezultatele cu noul echipament! Mulțumesc domnului Ion Marcel Ciolacu și Consiliului Județean Argeș pentru echipamentul de top!”, a transmis Ionuț Butoi, amintindu-și de cadoul oferit de autorități în această vară, de Ziua Eroilor: un arc „Hoyt Invicta” din partea lui Marcel Ciolacu, în valoare de 8.500 lei, și accesorii pentru arc din partea Consiliului Județean Argeș.

Ionuț Butoi a mai avut parte de o bucurie pe 19 septembrie, în cadrul Raliului „Trofeul Câmpulung 500”, unde a fost copilot pentru Ciprian Lupu, singurul pilot din țară în fotoliu rulant care concurează în competiții oficiale. Pilotul a făcut și schimb de experiență cu Ionuț Butoi și a tras cu arcul chiar lângă traseu.
Militarul Ionuț Butoi a ajuns în scaunul cu rotile după ce a fost victima unui atentat cu bombă în Afganistan, în 2008. De atunci, Ionuț Butoi a rămas în armată și își reprezintă țara în competiții sportive, fiind medaliat cu aur și argint la Jocurile Invictus, organizate pentru militarii răniți din întreaga lume.

Citește și Povestea unui cadou şi a unei vizite-surpriză la Leordeni / De Ziua Eroilor, militarul Ionuţ Butoi a primit un arc „Hoyt Invicta” de la Marcel Ciolacu

Citește și Ionuţ Butoi şi echipa României, argint la Cupa Europei „Para Archery”

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Circulație restricționată pe Autostrada București-Pitești
Circulație restricționată pe Autostrada București-Pitești

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi, în intervalul orar 08.30 – 14.00, pentru efectuarea lucrărilor de reparații asfaltice, traficul rutier este restricționat pe a doua bandă pe Autostrada A1 pe sensul București către...

Publitrans oferă curse gratuite la Zilele Piteștiului
Publitrans oferă curse gratuite la Zilele Piteștiului

În acest weekend, 20 – 22 mai 2022, se vor desfășura manifestările prilejuite de aniversarea a 634 de ani de la prima atestare documentară a Piteștiului, sub egida „Pitești Fest – Zilele Municipiului Pitești”. Cu această ocazie, Publitrans, prin administrația locală,...


Loading RSS Feed