Militar roman rănit în Afghanistan

de | 5.08.2017 11:53 | Actualitate

afghanistan soldier thumbs up 41597300O echipă de militari români care executa sâmbătă, 5 august, misiuni de patrulă de transport și escortă a unei echipe a coaliției de instruire a forţelor de securitate Afgană (SFAAT- Security Force Advisory and Assistance Team) în Camp JRAC (Join Regional Afghan Center-Centrul Regional de Instruire a Militarilor Afgani), de lângă Kandahar, a fost nevoită să răspundă cu foc, în jurul orei 9.35, ora României, la atacul unor insurgenţi în ţinuta poliției afgane.
În urma schimbului de focuri, un insurgent a fost omorât, un altul a fost rănit, iar un militar român a fost rănit uşor la antebraț.
Militarului român i s-au acordat primele îngrijiri medicale la locul incidentului, ulterior fiind transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească. Starea luptătorului este bună, iar rana nu i-a pus viaţa în pericol.
În prezent, militarul s-a întors în cadrul subunității, alături de colegii săi.
Militarii români fac parte din Batalionul de Infanterie şi Protecţie a Forţei din Iaşi, denumiţi şi Lupii Negri, fiind desfăşuraţi în Afganistan începând cu luna februarie.
În anul 2017, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support Mission din Afganistan cu 626 de militari, alţi aproximativ 300 fiind desfăşuraţi în operaţii sub comandă/mandat NATO, UE, ONU şi OSCE.
În timpul misiunilor externe, 28 de militari şi-au pierdut viaţa şi alţi peste 180 au fost răniţi.

FOTO: AP

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole