Web Analytics

Mihnea Untaru a fost mutat la penitenciarul de la Craiova şi dă bacul din nou

de | 23.08.2018 14:00 | Actualitate

Aflat în arest din mai 2017, Mihnea Untaru, fiul regretatului profesor Iulian Untaru (decedat în noiembrie 2017), a fost mutat recent de la Penitenciarul Colibași la cel din Craiova. Surse apropiate lui Mihnea ne-au declarat că starea acestuia este în general una stabilă. Mai mult, Mihnea Untaru s-a înscris la sesiunea de toamnă a bacalaureatului, sesiune ce a început pe 20 august și se va încheia pe 31 august.
În vara lui 2017, Mihnea a fost la doar șapte sutimi de promovarea bacalaureatului, obținând media 5,93. După ce a făcut contestație, media lui a scăzut la 5.30. O rigiditate ciudată a comisiei de bacalaureat legată de acest caz special, în condițiile în care în ultimii ani multor odrasle de VIP-uri din Argeș le-au fost fost mărite notele chiar și cu două puncte sau mai mult.
În octombrie 2017, Mihnea Untaru (19 ani) a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare cu executare pentru trafic internațional de droguri de mare risc. În decembrie 2017, Curtea de Apel Pitești a respins apelul făcut de Mihnea, sentința rămânând definitivă.
În vara lui 2017, Mihnea Untaru a fost agresat de mai multe ori de către colegii de celulă de la Penitenciarul Colibași. Iar în urma reclamațiilor făcute la conducerea închisorii, Mihnea a fost mutat în altă celulă.
Reamintim că Mihnea Untaru a fost dat de tatăl său pe mâna poliţiştilor în primăvara lui 2017, asta după ce autoritățile nu au avut reacție la mai multe sesizări ale familiei. Tatăl, un profesor eminent din Pitești, a găsit în cutia poştală trei plicuri cu droguri şi a sesizat BCCO Piteşti. Iar bănuielile s-au confirmat după câteva zile: în plicuri erau mai multe grame de droguri, inclusiv LSD.
D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii