Web Analytics
scris miercuri, 31.08.2022

Mihail Gorbaciov va fi înmormântat sâmbătă

Funeraliile ultimului lider sovietic, Mihail Gorbaciov, decedat în noaptea de marţi spre miercuri la vârsta de 91 de ani, se vor desfăşura sâmbătă, a anunţat fiica sa, Irina, potrivit agenţiei Interfax, citează Agerpres.
Ceremonia funerară va avea loc în Sala Coloanelor a Casei Sindicatelor din Moscova, rezervată personalităţilor ilustre. Tot acolo a fost depus şi trupul lui Stalin la moartea acestuia în anul 1953.

Mihail Gorbaciov va fi înmormântat sâmbătă

Citește și: MIHAIL GORBACIOV, ULTIMUL LIDER AL UNIUNII SOVIETICE, S-A STINS DIN VIAȚĂ!

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că preşedintele Vladimir Putin urmează să decidă de asemenea dacă va participa la funeralii. Acesta a precizat și că decizia de comemorare a lui Gorbaciov, primul președinte al URSS, este luată fie de șeful statului, fie de autoritățile orașului, ceea ce necesită timp.
Anterior în cursul zilei de miercuri, Putin le-a transmis rudelor lui Gorbaciov condoleanțe prin intermediul unei telegrame, în timp ce Kremlinul a lăudat eforturile regretatului politician, descriindu-l ca pe un extraordinar om de stat care a ajutat la încheierea Războiului Rece, dar care s-a înșelat grav în ceea ce privește perspectiva apropierii de Occidentul „însetat de sânge”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...