Web Analytics

Mihail Gorbaciov va fi înmormântat sâmbătă

de | 31.08.2022 22:06 | Actualitate, Home

Funeraliile ultimului lider sovietic, Mihail Gorbaciov, decedat în noaptea de marţi spre miercuri la vârsta de 91 de ani, se vor desfăşura sâmbătă, a anunţat fiica sa, Irina, potrivit agenţiei Interfax, citează Agerpres.
Ceremonia funerară va avea loc în Sala Coloanelor a Casei Sindicatelor din Moscova, rezervată personalităţilor ilustre. Tot acolo a fost depus şi trupul lui Stalin la moartea acestuia în anul 1953.

Citește și: MIHAIL GORBACIOV, ULTIMUL LIDER AL UNIUNII SOVIETICE, S-A STINS DIN VIAȚĂ!

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că preşedintele Vladimir Putin urmează să decidă de asemenea dacă va participa la funeralii. Acesta a precizat și că decizia de comemorare a lui Gorbaciov, primul președinte al URSS, este luată fie de șeful statului, fie de autoritățile orașului, ceea ce necesită timp.
Anterior în cursul zilei de miercuri, Putin le-a transmis rudelor lui Gorbaciov condoleanțe prin intermediul unei telegrame, în timp ce Kremlinul a lăudat eforturile regretatului politician, descriindu-l ca pe un extraordinar om de stat care a ajutat la încheierea Războiului Rece, dar care s-a înșelat grav în ceea ce privește perspectiva apropierii de Occidentul „însetat de sânge”.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole