Web Analytics

Mihai Coteţ, vicepreşedinte PNL Piteşti: „N-am intrat în politică pentru a mă plânge. Ci pentru că nu mai puteam sta deoparte”

de | 14.03.2019 12:57 | Politica si Administratie

Omul de afaceri Mihai Coteț este un nume nou în peisajul politic local. În egală măsură, este și un nume nou intrat în cursa internă a PNL pentru Primăria Pitești. Susține că lipsa de notorietate nu este un dezavantaj, întrucât un an ar fi suficient pentru a și-o crea. Cât despre notorietatea celor care deja și-au clădit-o, dublată de un trecut mai mult decât discutabil, mai bine lipsă… Mai multe despre resorturile care l-au determinat pe tânărul om de afaceri să intre în politică, în condițiile în care mulți aleg să stea de o parte, apoi se plâng de clasa politică, în interviul de mai jos.
# Care sunt impresiile unui om de afaceri de curând intrat în politică?
– Să nu credeți că omul de afaceri, înainte de a face acest pas, nu vedea morile de vânt și nu intuia cât de dificil este să lupți cu acestea. Diferența este că acum simt și mai puternic vântul produs de aceste mori. Inerția te izbește de-a dreptul în față. Pe de altă parte, eu nu am intrat în politică pentru a mă plânge. Am intrat pentru că nu mai puteam sta deoparte. Am intrat să lupt, conștient că politica este un teren minat, că poate nu am acel profil care să mă recomande pentru a răzbate. Dar asta este și ideea: să se implice în politică, în această zonă care ne afectează atât de mult existența, oameni care sunt cu totul altfel decât modelele păguboase care ni s-au oferit până în prezent.
# Primăria Pitești, pentru care v-ați anunțat intenția de a candida, nu este un target prea mare?
– Întotdeauna mi-am fixat ținte înalte și, cel puțin în afaceri, a funcționat. Targetul este unul mare pentru oricare alt candidat al opoziției în raport cu inerția despre care vă vorbeam, în raport cu adversarul care nu a plecat niciodată de la butoanele acestui oraș și ale acestui județ. Astăzi, Piteștiul nu mai există pe harta municipiilor care contează, devansat fiind chiar și de orașele care luau startul cu ani buni de dezvoltare în spate. Este un oraș din ce în ce mai depopulat, părăsit de tinerii care nu mai găsesc aici nicio alternativă rezonabilă de dezvoltare profesională și personală. Este un oraș neatractiv pentru mediul de afaceri pentru că, în timp ce alte municipii au și câte patru parcuri industriale, noi avem doar unul singur, și acela doar în pliantele cu promisiuni ale PSD. Nu vedeți că ni s-a luat totul? Regionalele au fost mutate din Argeș una câte una, în timp ce aici ni se plantează oameni din alte județe ca într-o provincie de mâna a zecea. A ajuns să-ți fie rușine să spui că ești piteștean pentru că, instantaneu, ți se pune ștampila: ,,Ești de acolo de unde se iau carnete pe șpagă!”. M-am născut și am crescut în orașul ăsta și l-am văzut cum se distanțează cu fiecare zi de orașul care ar fi putut să fie. Problema este că eu nu vreau să plec de aici. Ei sunt cei care trebuie să plece. Nu e deloc ușor să deconectezi de la banul public toate căpușele care au secat acest oraș, dar este obligația mea să încerc și este lupta noastră, a cetățenilor, să o facem.
# Cum veți compensa lipsa de notorietate?
– Cu un an în care voi avea suficient timp să mi-o creez și suficientă determinare să motivez o echipă să mă susțină în această luptă. În plus, din afară, am prieteni din zona de business care m-au asigurat de toată susținerea. S-au săturat și ei de toată această impostură și incompetență. În plus, așa cum vă spuneam, m-am născut aici, aici am crescut și aici trăiesc alături de familie, ca atare am un cerc relațional destul de mare și o carte de vizită cu care nu mi-a fost niciodată rușine. Ca atare, până îmi voi crea această notorietate, pun pe masa intenției mele de a candida o carieră în care deja am demonstrat că prin muncă, dăruire și viziune poți realiza orice.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii