Web Analytics

La Micromotoare se vântură din nou ameninţarea disponibilizărilor

de | 11.04.2019 13:08 | Economie

# „Conducerea vrea să trecem la săptămâna de lucru de 4 zile, dar plătită pentru 5”, declară liderul de sindicat Florin Stănculescu

O vorbă veche care spune că, atunci când totul merge bine, undeva, ceva trebuie să meargă prost se potrivește de minune situației în care se află acum fabrica de motoare electrice din Pitești, parte a concernului japonez Nidec. Mai exact, deși nu le este deloc dor de epoca în care erau patronați de George Copos, angajații de la Micromotoare sunt din nou amenințați cu disponibilizări dacă nu acceptă anumite condiții impuse de administrația societății.

„Conducerea nu vrea să accepte că sâmbăta e zi plătită dublu”

„În această perioadă de primăvară fabrica trece printr-o perioadă ceva mai delicată, în sensul că scade cererea pentru motoarele pe care le producem pentru uscătoarele de rufe și, din această cauză, este ceva mai puțin de lucru. Deși nu este ceva nou și nici ceva de durată, dat fiind că în maximum două luni vom avea de lucru din plin pentru alte tipuri de motoare care vor intra în producție, conducerea vrea să trecem la săptămâna de lucru de patru zile, dar plătită cinci zile. În schimb, odată cu reluarea lucrului la capacitate maximă, ar trebui să recuperăm această a cincea zi plătită lucrând șase zile pe săptămână, adică și sâmbetele, fără nicio plată în plus. Problema este că atât Codul Muncii, cât și contractul nostru colectiv de muncă prevăd că sâmbăta este zi liberă, iar dacă este impusă ca lucrătoare trebuie plătită dublu. Ei bine, conducerea nu vrea să accepte acest fapt, că sâmbăta este zi plătită dublu, și de aici am intrat într-un punct mort, pentru că, pe de o parte, nu e vina oamenilor că nu au fost asigurate comenzi pentru această perioadă și aceștia nu vor să accepte propunerile conducerii, iar pe de altă parte administrația amenință că, dacă nu acceptăm această, variantă va face disponibilizări. Noi, sindicatul, având experiența a peste 2000 de concedieri din perioada lui Copos, nu vom accepta acest lucru sub nicio formă și vom încerca să purtăm un dialog cu reprezentanții societății pentru a găsi o cale de a rezolva această problemă”, ne-a declarat Florin Stănculescu, liderul Sindicatului Liber și Independent „Solidaritatea” din Nidec Motor Corporation Pitești.
Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole