Web Analytics

Meşteri populari şi multe premii la Festivalul Ţuicii de la Coşeşti

de | 10.10.2019 13:32 | Politica si Administratie

Comuna Coșești a sărbătorit 525 de ani de atestare documentară duminică, 6 octombrie, pe meleagurile Văii Păcurarului. Tot aici a avut loc Festivalul Țuicii, ajuns la ediția a XV-a. „Prin acest festival urmărim să promovăm nu doar țuica, ci și celelalte meșteșuguri, tradiții, obiceiuri, meșteșugarii care încă mai lucrează, cei care fac butoaie, oale, care lucrează cu fierul. Avem câțiva meșteri recunoscuți la nivel local și național, dar și la nivel de Uniunea Europeană. Comuna Coșești e una dintre cele mai bogate în tradiții și meșteșuguri”, ne-a povestit primarul Nicolae Pană.

9 cupluri și 63 de tineri premiați la Festivalul Țuicii

La festival au fost decernate și diplome de fidelitate pentru 9 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie și au fost premiați 63 de tineri din localitate care în cursul anului 2019 împlinesc vârsta de 18 ani. „Nu au fost toți prezenți. I-am premiat onorific cu diplome și un mic cadou. Și am mai premiat o tânără care a participat de trei ori la rând la olimpiada națională de istorie, Dobre Andrada Evelina”.
Alături de comunitate și autoritățile locale, a fost și conducerea Consiliului Județean Argeș, reprezentată de președintele Dan Manu și vicepreședinții Simona Brătulescu și Ion Mânzână. De asemenea, au participat senatori și deputați de Argeș, consilieri județeni, primari, reprezentanți ai administrației publice locale și județene. Cu acest prilej, președintele Dan Manu i-a oferit Trofeul Argeșului primarului Nicolae Pană, ca reprezentant al comunității, pentru promovarea tradițiilor și produselor specifice zonei Muscelului. La rândul său, primarul Nicolae Pană i-a înmânat președintelui Dan Manu o plachetă de onoare pentru contribuția adusă la dezvoltarea comunei Coșești.
Prezenți au fost și meșterii de la Școala Populară de Arte și Meserii Pitești. În comuna Coșești sunt trei clase externe ale Școlii Populare: olărit, dogărit și fierărit. „Sunt mulți copii interesați care vin la instruire. Avem credința că măcar o parte dintre ei va transmite mai departe generațiilor viitoare. Eu am un slogan care îmi place tare mult: atunci când nu știi de unde vii, nu prea știi nici încotro să te îndrepți”, a mai spus primarul comunei Coșești. Evenimentul s-a încheiat cu un program artistic susținut de interpreți de muzică populară.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii