Web Analytics

Messi a anunțat că finala din Qatar va fi ultimul său meci la un campionat mondial

de | 14.12.2022 18:33 | Actualitate, Home, Sport

Lionel Messi, căpitanul selecţionatei de fotbal a Argentinei, a anunţat că finala Cupei Mondiale din Qatar va fi ultimul meci din cariera sa pe care îl va disputa la un turneu final mondial, informează Reuters.

Citește și: Doliu în familia președintelui Fililalei Pitești a Uniunii Scriitorilor

„Mă simt foarte fericit că pot realiza acest lucru, să îmi închei călătoria la Cupa Mondială disputând ultimul meu meci într-o finală. Sunt mulţi ani până la următorul Mondial (în 2026) şi nu cred că voi mai fi capabil să o fac. Aşa că să termin în acest mod este cel mai bine”, a declarat Messi după victoria Argentinei în faţa Croaţiei (scor 3-0), marţi seara, în prima semifinală a Mondialului din Qatar. În partida cu Croația a marcat al cincilea său gol la competiţia din Qatar şi a ajuns la un total de 11 goluri la Cupa Mondială, cu unul în plus faţă de Gabriel Batistuta, fostul golgheter al naţionalei Albiceleste.

Citește și: A fost inaugurată noua casă a sportului argeşean. Primarul Gentea, despre Piteşti Arena: „E o mare realizare, dar este doar începutul”

În vârstă de 35 de ani, Lionel Messi dispută în prezent a cincea sa Cupă Mondială, depăşindu-i pe Diego Maradona şi Javier Mascherano, ambii cu câte patru prezenţe la turnee finale.

Argentina, dublă campioană a lumii (1978, 1986), va întâlni duminică în finala Cupei Mondiale 2022 câştigătoarea celei de-a doua semifinale, în care se vor înfrunta Franţa şi Maroc.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *