Web Analytics
scris miercuri, 14.12.2022

A fost inaugurată noua casă a sportului argeşean. Primarul Gentea, despre Piteşti Arena: „E o mare realizare, dar este doar începutul”

Joi, 8 decembrie, în prezența reprezentanților administrației centrale și regionale, ai mediului academic argeșean și ai mediului de afaceri, precum și a multor personalități ale sportului, primarul Cristian Gentea a deschis, oficial, Sala Polivalentă „Pitești Arena”, realizată cu sprijinul CNI. Cu acest prilej a fost dat startul primei competiții găzduite de noua casă a sportului piteștean și argeșean: Campionatul Naţional de Karate, la care au participat 485 de sportivi din toată ţara.

A fost inaugurată noua casă a sportului argeşean. Primarul Gentea, despre Piteşti Arena: „E o mare realizare, dar este doar începutul”

Mari personalități la inaugurare

Evenimentul organizat de municipalitatea piteșteană s-a bucurat de participarea celor mai de seamă sportivi ai orașului, în tribunele „Pitești Arena” aflându-se campioni mondiali la karate, atletism sau judo, sportivi ai Fotbal Club Argeș, dar și cele două echipe ce își vor desfășura activitatea în această sală, în cadrul Ligilor Naționale: „vulturii” de la baschet și alb-violetele de la volei. Marele fotbalist Nicolae Dobrin, legenda sportului argeșean, nu a fost uitat, soția sa, d-na Gica Dobrin, numărându-se printre invitații speciali prezenți la deschidere.

Alături de primarul Piteștiului, au luat cuvântul invitați din administrația centrală și regională – Attila Cseke, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Paul Stănescu, vicepreședinte al Senatului, Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean Argeș, Olguța Vasilescu, primar al Craiovei – și personalități ale sportului – Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet, Florentin Marinescu, președintele Federației Române de Arte Marțiale – care au felicitat eforturile municipalității piteștene, dar și implicarea celorlalți factori ce au contribuit la realizarea acestui proiect important. Au fost, de asemenea, înmânate plachete, trofee și diplome, din partea municipalității, dar și a Federației Române de Arte Marțiale, tuturor vorbitorilor și invitaților care au avut un rol important în finalizarea proiectului și în promovarea sportului românesc.

Citește și S-a dat avizul final pentru stadionul „Nicolae Dobrin” din Piteşti

Citește și Ian, fiul consilierului local Tiberiu Irimia, vicecampion național la Campionatul Național de Karate Ashihara

Pitești – locul I la Campionatul Național de Karate Ashihara

Cât privește Campionatul Național de Ashihara Karate, în timpul celor 3 zile de competiție (8-10 decembrie) au avut loc 705 lupte! Iar sportivii Clubului „Ashihara Karate Pitești” au obținut 40 de medalii – 12 de aur, 12 de argint și 16 de bronz – clasamentul general plasând clubul piteștean pe primul loc! Locul al II-lea a fost obținut de Brașov, pe locul al III-lea situându-se Constanța. Nivelul competiției a fost foarte ridicat, dat fiind faptul că majoritatea campionilor vor forma lotul național care va reprezenta România la Campionatul Mondial de Ashihara Karate de la Tokyo (Japonia) din vara anului viitor.

Cristian Gentea: „ Anul viitor inaugurăm Bazinul Olimpic, apoi începem și construcția noului stadion”

Sala Polivalentă „Pitești Arena” îndeplineşte criteriile federaţiilor europene pentru handbal, baschet, volei, fiind adecvată pentru desfășurarea unor întreceri internaţionale, până la nivel de sferturi de finală, dar va găzdui și evenimente sportive de tenis de masă, judo, karate, lupte, box și gimnastică, precum și concerte sau alte evenimente publice. Peste 4.000 de spectatori vor putea asista la evenimentele sportive, iar în cazul altor tipuri de evenimente, accesul spectatorilor pe teren va suplimenta numărul de locuri cu încă 1.800.

„Pitești Arena este o mare realizare, dar este doar începutul: anul viitor vom inaugura Bazinul Olimpic, una dintre cele mai moderne baze sportive pentru înotul profesionist, și tot în viitorul apropiat începem și construcția noului stadion „Nicolae Dobrin”! De asemenea, Piteștiul va beneficia de o bază sportivă profesionistă pentru atletism, de o academie de tenis și de un bazin didactic de înot – realizat, ca și Sala Polivalentă, cu sprijinul CNI. Piteștiul va fi orașul sportului, în România!”, a transmis primarul Cristian Gentea.

Citește și Video. Atmosferă superbă la deschiderea Campionatului Național de Ashihara Karate

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *