Web Analytics

MESAJUL PREȘEDINTELUI SANITAS ARGEȘ, DOINA FĂNICĂ, CU OCAZIA ZILEI ASISTENTULUI MEDICAL

de | 12.05.2021 14:10 | Actualitate, Politica si Administratie

Astăzi este sărbătorită  Ziua Internațională a Asistentului Medical. Ziua internațională a Asistentului Medical se celebrează  12 mai, în fiecare an, de ziua de naștere a lui Florence Nightingale, supranumită și ”Femeia cu lampa”.

Personalitate al cărui nume a devenit sinonim cu profesia de asistent medical și un simbol al acesteia, Florence Nightingale este o britanică ce a trăit între 1820 și 1910. Aflată pe frontul razboiului din Crimeea, s-a implicat în schimbarea condițiilor de îngrijire a răniților , activitatea ei și a celor 38 de femei formate de ea fiind foarte apreciată de Guvernul Britanic și de medicii vremii.

 

 

 

CITEȘTE ȘI: Vaccinare la Castelul Huniazilor din Hunedoara. Doritorii pot alege între doze Johnson & Johnson sau Pfizer

 

 

 

 

Florence Nightingale a fost și un statistician de seamă. Datorită ambiției și devotamentului de care a dat dovadă, spitalele secolului al XIX-lea s-au transformat în instituții de tratament adecvate, dotate din punct de vedere sanitar și cu personal de specialitate gata oricând să îngrijească bolnavii. Datorită altruismului și personalități sale, Florence Nightingale și-a consacrat întreaga viață ajutorării bolnavilor din spitale.

Cu acest prilej, președintele Sindicatului SANITAS Argeș, Doina Fănică, transmite un mesaj tuturor colegilor săi asistenți aflați în prima linie a îngrijirii pacienților: 

 

„DRAGI COLEGI,

Cu ocazia celebrarii Zilei Internationale a Asistentului Medical, vă mulțumesc pentru efortul, daruirea si implicarea neconditionata de care ati dat dovada in aceasta perioada de pandemie COVID-19, in aceasta criza sanitara care dureaza de mai bine de un an de zile, in aceasta lupta contra cronometru cu un inamic perfid, care este virusul SARS-COV-2.

Stiu ca aceasta lupta nu este una usoara, stiu cat de greu va fost sa va adaptati, sa purtati echipament de protectie care va limiteaza campul vizual, nevoia de a respira si va creeaza un disconfort termic accentuat, dar modul in care ati reusit sa treceti peste aceste impedimente si sa contribuiti decisiv la salvarea semenilor vostri, uneori platind un tribut dureros marcat prin afectarea propriei sanatati, a familiilor dumneavoastra, sau chiar prin jertfa suprema, demonstreaza puterea dumneavoastra launtrica si o doza nemasurata de altruism.

 

 

 

CITEȘTE ȘI: Președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu: „M-am implicat pentru ca Pitești Half Marathon să aibă loc, pe 16 mai!”

 

 

 

 

Sunt convinsa ca veti ramane in continuare aceeasi profesionisti de succes a caror voce se va face simtita din ce in ce mai puternic in cadrul echipei medicale, ca veti da dovada de aceeasi empatie fata de suferinta provocata de boala asupra semenilor, ca veti fi aceeasi ingeri care vor aduce o raza de lumina, de speranta, acelora care va vor aduce satisfactie profesionala, printr-un simplu cuvant “MULTUMESC”.

Alaturi de echipa medicala, va oferiti toate cunostintele si aptitudinile in schimbul bucuriei si sperantei de a merge mai departe.

Pandemia a insemnat o noua provocare. A fost si este un nou examen pe care l-ati promovat cu succes.

Va apreciez si va respect!

LA MULȚI ANI TUTUROR ASISTENȚILOR MEDICALI!

SINDICATUL SANITAS ARGEȘ,
PREȘEDINTE,

DOINA FANICĂ”

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii