Web Analytics

Mesaje anti- cerșit de Ziua Copiilor Străzii

de | 20.03.2018 16:44 | Actualitate

copii straziiÎn fiecare an, pe 21 martie, în toată lumea se sărbătoreşte ,,Ziua Internaţională a Copiilor Străzii”.
„Problema copiilor străzii este un fenomen încă prezent, a fost şi rămâne în actualitate, pe de o parte ca urmare a specificului acestui fenomen social, iar pe de altă parte, din necesitatea de a identifica şi de a iniţia măsuri concrete de diminuare a lui.
O mare partea a copiilor străzii sunt în stradă chiar din vina populaţiei, care dând bani din milă, încurajează acest fenomen. Oferindu-le bani, indirect, trimitem copiii la cerşit, deoarece părinţii nu sunt motivaţi să caute alte soluţii pentru supravieţuire, menţinând copiii în aceeaşi stare de degradare socială şi morală care le afectează dramatic copilăria şi prin abandonul şcolar, le limitează şansele la o viaţă decentă”, spune DGASPC Argeș, într-un comunicat de presă.Cu intenția de a marca această zi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, organizează campania “LOCUL COPILULUI NU ESTE PE STRADĂ”.
În acest sens, specialiștii din cadrul Serviciului de Intervenţie în Situaţii de Abuz, Neglijare Trafic, Migraţie, Repatrieri şi Telefonul Copilului vor distribui trecătorilor din zona centrală, pietonală – Piaţa Primăriei mun. Piteşti – Piaţa Vasile Milea, jud. Argeş, flyere cu mesajul campaniei:
“În spatele copilului neîngrijit pe care îl vezi la colțul străzii, care te impresionează și te îndeamnă să-i oferi ajutor material, se ascund traume, sentimente, lipsa ocrotirii părinteşti, dar și obligativitatea de a fi acolo.
De multe ori copilul este obligat să fie acolo chiar de familia lui, care se folosește de el pentru a obţine beneficii financiare, prin apelarea la mila publicului.
Locul lui nu este în stradă, este la școală, la o activitate recreativă, acasă cu familia sau la joacă cu prietenii de vârsta lui, iar prin ajutorul pe care tu crezi că îl oferi nu faci decât să încurajezi întoarcerea lui la colțul străzii”.
Prin desfăşurarea acestei campanii, se doreşte aducerea în conștiința comunității a adevăratei situaţii a copiilor ce apelează la mila publicului, precum și conștientizarea rolului esențial al populației în diminuarea fenomenului cerșetoriei, în scopul minimalizării acestui fenomen.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii