Web Analytics

Membri ai comunității online Declic, protest în fața Ministerului Muncii

de | 7.10.2021 09:43 | Actualitate, Politica si Administratie

Membri ai comunității online Declic organizează la București, joi dimineață, de la ora 10.00, un protest în faţa Ministerului Muncii. Cei prezenți la manifestație o vor provoca pe șefa interimară a intituției, Raluca Turcan, să “trăiască” cu salariul minim pe economie.

CITEȘTE ȘI: Fost primar condamnat penal a doua oară

Protestatarii vor depune la minister o petiție semnată de 35.000 de persoane.”Pentru a atrage atenţia asupra faptului că salariul minim pe economie este insuficient, membrii Declic vor alinia 30 de coşuri de cumpărături pe trotuarul din faţa ministerului, câte unul pentru fiecare zi a unei luni, şi-i vor arăta Ralucăi Turcan ce înseamnă cu adevărat să trăieşti cu doar 1.524 de lei”, a transmis comunitatea.

CITEȘTE ȘI: Avocatul poporului, filiala Argeș – întâlniri periodice cu reprezentanții vârstnicilor

”Raluca Turcan pare că nu conştientizează ce înseamnă să trăieşti cu salariul minim. Aşa că o vom provoca să trăiască şi ea cu 1.524 de lei pe lună şi să ne spună cum i-ar împărţi, pe ce i-ar cheltui. Va reuşi să supravieţuiască sau îşi va mai lua un part-time pe lângă jobul de la minister, ca să-şi crească veniturile?!” a declarat Anduţa Karetsou, membru Declic. ”Membrii Declic atrag atenţia asupra faptului că, formula de calcul a salariului minim, lansată zilele acestea de guvernanţi, nu ia în considerare şi valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent, încălcând Legea 174/2020. Salariul minim net în România a fost stabilit la 1.524 lei de la 1 ianuarie 2022, printr-o formulă ce încalcă legea şi care, perpetuată şi în următorii ani, îi va condamna la sărăcie pe termen nedefinit pe cei 1,3 milioane de angajaţi pe salariul minim”, au adăugat organizatorii.

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii