Web Analytics

Fost primar condamnat penal a doua oară

de | 6.10.2021 14:22 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Mandatul de primar la Davidești nu e deloc de dorit, în condițiile în care edilii comunei sunt implicați în litigii penale. Dacă actualul primar, Alin Constantin Văduva, are de-a face cu acuzația de inducere în eroare a organelor judiciare, fostul ales local, Ion Sandu (foto), a trecut deja prin două procese penale. El are o condamnare după ce a fost acuzat de fapte de corupție, în speță fiind vorba de abuz în serviciu, constând în doi ani de închisoare cu suspendare, iar luna trecută s-a ales cu o altă pedeapsă.

Citește și Fost primar trimis în judecată pentru conflict de interese

Sandu a fost judecat în acest an pentru conflict de interese, anchetatorii stabilind faptul că în primele sale două mandate, în perioada 2011-2013, a emis acte prin care a favorizat angajarea și menținerea la Primărie a surorii sale, în situația în care existau condiții care nu permiteau aceste lucruri. Judecata în primă instanță s-a derulat repede, în perioada de după vacanța judecătorească, și s-a încheiat cu aplicarea pedepsei închisorii de 9 luni pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane (conflict de interese).

Constatându-se faptul că faptele pentru care a fost condamnat acum sunt concurente celor pentru care și-a primit pedeapsă în 2017, instanța a contopit cele două condamnări, de doi ani și, respectiv, 9 luni, rezultând o pedeapsă de doi ani și trei luni închisoare. A fost decisă suspendarea sub supraveghere a executării acesteia pe un timp de încercare de patru ani. În această perioadă, Sandu trebuie să respecte mai multe măsuri de supraveghere. La fel ca și în cazul primarului de la Berevoești, și fostului edil de la Davidești i s-a interzis dreptul de a fi ales, dar această sancțiune devine efectivă doar dacă se ridică suspendarea executării pedepsei principale.
C.I.B.

Citește și Soţii Săndulescu excavează pământ la Merişani, pentru Autostrada Piteşti – Sibiu

Citește și Plantaţia de pruni a primarului de la Davideşti, distrusă de hoţi. „Imagini de infarct, pagubă uriaşă”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii