MedLife reîmpădureşte o suprafaţă de 10 ha de teren din munţii Făgăraş, prin proiectul „Facem România verde”

de | 30.11.2017 00:46 | Politica si Administratie

19 conservation carpathia# Proiectul vizează plantarea unui copac pentru fiecare nou-născut din maternitățile MedLife
MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, dă startul primului său proiect de responsabilitate socială dedicat protejării mediului – Facem România verde. Astfel, compania va planta câte un copăcel pentru fiecare nou-născut din maternitățile sale, ducând mai departe angajamentul de a contribui la sănătatea și echilibrul generațiilor următoare.

Situația la nivel național privind tăierile ilegale este îngrijorătoare, mai ales având în vedere că dintre funcțiile pădurilor, 70% sunt funcții vitale oamenilor. Potrivit raportului Greenpeace, în 2016, aplicația Inspectorul Pădurii, o completare a sistemului Radarul Pădurii, a identificat 42% dintre ilegalitățile comise în transportul de lemn din România. Numai în zona proiectului Fundației Conservation Carpathia, circa 1.700 ha au fost tăiate abuziv, în perioada 2005-2012.

40.000 de puieți în primul an de proiect

Pornind de la această realitate și dorindu-și să se implice activ în schimbarea pozitivă, MedLife și-a asumat responsabilitatea și implicarea în reconstrucția ecologică a unei zone defrișate, de 10 ha, din munții Făgăraș, prin intermediul Fundației Conservation Carpathia, suprafață pe care vor fi plantați în primul an al proiectului 40.000 de puieți, transformându-se, în timp, în Pădurea MedLife.
Proiectul Facem România verde a demarat pe 10 noiembrie, odată cu prima acțiune de plantare la care au luat parte angajați MedLife alături de voluntari și membri din echipa Fundației Conservation Carpathia. Astfel, în cursul unei singure zile, au fost plantați 500 de puieți de fag, brad și molid urmând ca acțiunile de plantare să continue în primăvara și toamna anului 2018, până la acoperirea întregii zone de 10 hectare.
MedLife își dorește să ducă mai departe jurământul său de a face România bine, de această dată propunându-și să respecte dreptul la un aer curat al fiecărui copil nou-născut, încercând să facă România verde.

Fundația Conservation Carpathia a reîmpădurit peste 500 de hectare de teren tăiat la ras

Fundația Conservation Carpathia (FCC) a fost înființată în 2009, la Brașov, având ca viziune crearea unei zone protejate cu natură sălbatică de talie mondială, în sudul Carpaților românești, în beneficiul biodiversității și al comunităților locale. În prezent, FCC protejează 20.000 de hectare de pădure și pășune alpină în munții Făgăraș, Iezer-Păpușa, Piatra Craiului și Leaota, o zonă de strictă conservare. Mai mult decât atât, din 2012 până în prezent fundația a achiziționat peste 500 de hectare de teren tăiat la ras, pe care l-a reîmpădurit cu ajutorul finanţării din proiecte publice, private, donații individuale sau de la corporații.   
Proiectul Fundației Conservation Carpathia este unic în România și în Europa, reprezentând în prezent cea mai mare inițiativă de conservare a pădurilor.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii