Web Analytics
scris vineri, 04.12.2020

Medicul Valeriu Gheorghiță va prezenta strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România

Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România va fi prezentată vineri după-amiază, după ce a fost aprobată de Guvern şi, ulterior, de Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi a fost publicată în Monitorul Oficial.

Conferinţa de presă în care va fi prezentată strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România va avea loc la ora 16.00, la Palatul Victoria.

CITEȘTE ȘI…Rucărenii îşi vor spitalul înapoi

Aceasta va fi susţinută de Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi vicepresedinte CNCAV, şi Florentina Furtunescu, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Citește și:  A crescut tariful pentru testare la Câmpulung

Strategia a fost publicată deja în Monitorul Oficial şi stabileşte modul de comunicare legat de vaccinare, etapele vaccinării şi grupurile profesionale prioritare,, instituţiile responsabile, funcţionarea centrelor de vaccinare, modul de stocare şi distribuţie, inclusiv managementul deşeurilor rezultate.
”Este de aşteptat ca disponibilitatea şi accesul la vaccinurile împotriva COVOD-19 să fie limitate în etapele iniţiale ce vor urma autorizării din cauza capacitărţii insuficiente de producţie şi a cererii ridicate. Prin urmare, este important ca modalitatea de alocare şi distribuire a vaccinurilor să se facă în mod echitabil”, se arată în document.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită