Medicul Valeriu Gheorghiță: “În România sunt 44 de tulpini COVID -19, majoritatea autohtone”

de | 27.06.2021 04:33 | Actualitate, Politica si Administratie

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că în România sunt 44 de tulpini COVID-19, majoritatea fiind filiație epidemiologică de import, însă există și variante virale autohtone.

„Din datele furnizate de INSP, din secvențierile efectuate până pe 20 iunie, avem 44 de tulpini înregistrate pe teritoriul României, în nouă județe. Cele mai multe cazuri sunt raportate în județele Ilfov, Argeș și municipiul București. Ceea ce poate merită menționat e faptul că o parte dintre cazuri nu au un istoric relevant, sunt cazuri de origine autohtonă, mai degrabă decât cazuri de import”, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

El precizează că cea mai bună măsură de prevenție este vaccinarea, respectarea regulilor de distanare socială și purtatul măștii de protecție.

În prezent, în România sunt 797 de centre de vaccinare active, cu 1.268 de fluxuri. În perioada următoare numărul de centre active se va reduce pentru a putea deservi activitățile din rural cu echipe mobile, potrivit medicului militar Valeriu Gheorghiță.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu

  1. ASTA înseamnă că vaccinurile cu care încerci să ne convingi,apevist nenorocit,nu sunt bune?Homosexualule,sa ti-o traga Arafat.Mortii matii de jigodie militara