Web Analytics

Medicul legist Dan Manu: „E greu să facă cineva presiuni asupra mea”

de | 22.04.2021 14:41 | Actualitate, Dezvăluiri

Având în vedere că avocatul unuia dintre cei doi polițiști învinuiți de moartea bărbatului de 63 de ani, la Autogara Sud din Pitești, a contestat rezultatul autopsiei și a cerut o nouă expertiză medico-legală, l-am contactat pe doctorul Dan Manu pentru a afla ce se poate întâmpla mai departe: „Dosarul penal este într-o altă fază și nu pot să dau nicio explicație. Sunt, fără probleme, explicații de dat, dar acestea se vor da instituțional, nu prin presă. Nu fac justiție prin presă. Ce va dispune Parchetul sau instanța de judecată, așteptăm să vedem ce se va întâmpla”.
Dan Manu, care a fost președinte al Consiliului Județean Argeș, este cel care a făcut autopsia bărbatului mort la Autogara Sud. „Eu am făcut autopsia, în calitate de medic legist, cu o echipă de autopsieri, asistenți, de la Parchet, reprezentanți de la Inspectoratul de Poliție al județului, persoane care au fotografiat, persoane care se ocupă pe praxisul respectiv. Este o procedură întreagă.” L-am întrebat pe dr. Dan Manu și dacă a mai avut cazuri asemănătoare cu modul în care a murit Zaharia Barbu. A confirmat, dar nu a dorit să vorbească despre acestea.
În câteva săptămâni, Laboratorul de Anatomie Patologică urmează să comunice situația țesuturilor și a organelor trimise spre examinare de la Pitești. Atunci se va afla dacă bărbatul suferea de o boală, așa cum s-a vehiculat zilele acestea. „Nu pot să exclud, ca legist, posibile afecțiuni patologice preexistente, dar numai Laboratorul de Anatomie Patologică Medico-Legală, în urma probelor prelevate și instrumentate, ne va spune”, a mai spus Dan Manu.
L-am mai întrebat pe medicul legist Dan Manu și dacă s-au făcut presiuni, de orice natură, asupra sa în acest caz, iar domnia sa a precizat: „Eu îmi fac meseria, sunt profesionist, sunt medicul-șef și conferențiar universitar. Este greu să facă cineva o presiune asupra mea”.

Citește și Tânărul poliţist Daniel Drăghici şi istoricul său controversat! Eroul din 2018 a devenit „fiara” din 2021

Citește și EXCLUSIV! Chestorii Fătuloiu, Stoica şi Berechet comentează incidentul de la Piteşti. Toţi sunt foşti şefi ai IPJ Argeş

 

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii