Web Analytics
scris vineri, 24.05.2024

Medici din Germania, în vizită la Spitalul Județean de Urgență Pitești

O echipă de medici din Germania a vizitat Spitalul Județean de Urgență Pitești, vineri, 24 mai. Vizita de lucru a avut loc în contextul Conferinței Medicale dedicată neurochirugiei organizată la Pitești de Spitalul Județean și Consiliul Județean Argeș.

Medici din Germania, în vizită la Spitalul Județean de Urgență Pitești

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și vicepreședintele Marius Nicolaescu, împreună cu reprezentanții conducerii spitalului, le-au prezentat specialiștilor germani noile investiții aflate în derulare la unitatea medicală: extinderile Ambulatoriului și Unității de Primiri-Urgențe, realizate pe fonduri europene, și construcția noului corp P+4, unde va fi mutat blocul operator, o investiție finanțată integral de Consiliul Județean Argeș. Toate aceste investiții presupun și dotarea cu aparatură medicală de specialitate și se află aproape de finalizare.

Ulteriori, medicii germani au vizitat și blocul operator și secția de neurochirugie, înființată în urmă cu două decenii de profesor doctor Mihai Popescu. La finalul vizitei au fost puse bazele unei colaborări între Spitalul Județean de Urgență Pitești și clinica FULDA, specializată pe neurochirgie, una din cele mai mari din Germania.

Citește și Estera STĂMOIU, președinte OAMGMAMR Argeș: ”Prioritizarea investițiilor în profesia de asistent medical, societățile pot face pași importanți către o comunitate globală mai sănătoasă și mai prosperă”

„La inițiativa domnului profesor universitar doctor Mihai Popescu, cel care a înființat secția de Neurochirugie în Argeș, și a domnului doctor Alexandru Goleșteanu, sufletul acestei conferințe care se desfășoară la Pitești, am venit la Spitalul de Județean de Urgență împreună cu oaspeții noștri din Germania. Sunt convins că schimbul acesta de experiență ne va prinde bine. Este întotdeauna binevenit un schimb de opinii, de idei și de bune practici pentru a îmbunătăți calitatea actului medical la Spitalul Județean de Urgență Pitești și în Argeș” – Ion Mînzînă, președinte Consiliul Județean Argeș. 

„Am venit împreună cu colegul meu și sunt fericit că am putut vedea cât de mult s-a investit în sistemul medical din acest județ. Din ceea ce am văzut totul arată minunat, mai ales la noile corpuri. Unele lucruri de aici ni le-am dori și noi, la clinica din Germania. Sper să ne întoarcem și le transmitem și colegilor noștri din Argeș invitația de a veni la noi, la clinica FULDA” –  Prof. Dr. Ștefan Grau, directorul clinicii de neurochirurgie FULDA, Germania.

„Ne bucurăm de parteneriatul acesta și de tot ceea ce am văzut astăzi. A fost o zi interesantă și am apreciat faptul că veți avea un bloc operator cu totul nou în noul corp, cu tehnologie de ultimă oră. Cred că vom avea un parteneriat benefic cu Spitalul Județean de Urgență Pitești și Consiliul Județean Argeș” – Dr. Nikolay Mirchev, clinica FULDA, Germania.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită