Web Analytics

Medici cunoscuţi şi directori de spitale s-au vaccinat anti-Covid. Ce spun despre efectele secundare

de | 14.01.2021 13:19 | Actualitate, Dezvăluiri

A început campania de vaccinare anti-Covid și în Argeș, iar personalul medical a fost primul vizat. Din această categorie, până în prezent s-a vaccinat mai mult de jumătate, procesul continuând și în această săptămână. Ce spun medicii argeșeni din linia întâi care s-au vaccinat despre efectele secundare, dacă le-au resimțit până acum, puteți citi în cele ce urmează.

Gabriel Copciag, director medical Spitalul Județean Argeș: ”Încet-încet și ceilalți colegi care au avut unele dubii trec de partea noastră, a celor care se vaccinează”

Dr. Gabriel Copciag, director medical Spitalul Județean Argeș: ”În urma vaccinului anti-Covid, nu am avut efecte secundare, nici eu, nici soția mea. S-a vaccinat toată familia, mai puțin părinții, care nu sunt medici, și nu au fost efecte secundare. Deocamdată, la personalul medical de la Spitalul Județean nu s-au înregistrat reacții adverse, pentru că și reacțiile adverse tardive se declară nominal. Fiecare poate să intre pe pagina de net și le declară, dacă apar la o zi sau câteva zile, dacă apar. La Spitalul Județean vaccinăm zilnic în jur de 300 de persoane, dar avem arondate și alte centre medicale private și de stat. Mă refer la Spitalul Călinești, Spitalul Ștefănești, Spitalul ”Muntenia”, Spitalul ”Dr. Irimia”, Spitalul Mioveni. Aproximativ 5.000 de persoane în total. Dintre aceștia, pot spune că în prezent s-au vaccinat mai mult de jumătate. Continuăm vaccinarea. Nu ne-am oprit. Mă bucur că mulți colegi de-ai mei au înțeles cât de importantă este această vaccinare și au venit și s-au vaccinat. Au venit chiar și medici pensionari care lucrează în cabinete în continuare. Încet-încet, și ceilalți colegi care au avut unele dubii trec de partea noastră, a celor care se vaccinează.
Vă pot spune că toți medicii de la Ortopedie s-au vaccinat și, în primul rând, s-au vaccinat cei care sunt în prima linie, colegii de la Boli Infecțioase, de la UPU și ATI. Mai sunt și programați și sper să înțeleagă cât mai mulți cât de importantă este această vaccinare, cât progres s-a făcut în lupta cu această boală și nu pot să-i înțeleg pe oamenii care ar refuza această vaccinare. Este singura metodă de a scăpa de această pandemie. Cu cât ne vaccinăm mai mulți, cu atât mai repede vom porni motoarele și vom înceta să mai folosim atâtea resurse în lupta cu această maladie”.

„Nu am avut nicio reacție adversă la vaccinul anti-Covid. Nici eu și nici colegii mei care s-au vaccinat”

Marian Clipici, director Spitalul Leordeni: ”Nu am avut nicio reacție adversă la vaccinul anti-Covid. Nici eu și nici colegii mei care s-au vaccinat. Vreau să vă spun că din rândul personalului de la Spitalul Leordeni s-au vaccinat aproximativ 70%. Urmează, și sper asta, ca și ceilalți să fie vaccinați. Numărul total al angajaților de la spital este de 89, iar la momentul în care vorbim 62 de persoane erau înscrise pentru vaccinare”.

„Toate marile epidemii ale planetei s-au rezolvat prin vaccinare”

Dr. Tiberiu Irimia, manager Spitalul ”Dr. Irimia”: ”M-am vaccinat și nu am avut niciun fel de reacție adversă. Dintre colegi, pot spune că maximum au existat dureri în zona înțepăturii până a doua zi, dar asta se întâmplă în general la orice injecție intramusculară. Eu cred că, în proporție de 99%, toți colegii mei se vor vaccina. S-au vaccinat și urmează a se vaccina. Avem o singură excepție, un caz care are niște probleme mai delicate de sănătate. Este vorba de un cancer, unde există chiar o contraindicație dată de producător. Dar vaccinarea cred că este singura soluție inteligentă de a scăpa de pandemie și nu cred în toate discuțiile pe care le fac antivacciniștii, pentru că nimeni nu a ieșit cu niște contraindicații foarte clare legate de vaccin. Și întotdeauna toate marile epidemii ale planetei s-au rezolvat prin vaccinare. În general, trebuie să ne luăm după lumea care se pricepe la acest domeniu.

Citește și La Mioveni a început vaccinarea anti-COVID

Citește și OUG pentru despăgubirea persoanelor cu reacții adverse la vaccin. Ce a declarat ministrul Sănătăţii

„Unii dintre colegii mei au avut după vaccinare niște simptome minime și mă refer, de exemplu, la o durere de cap”

Dr. Marius Pascu, medic coordonator UPU la Spitalul Județean Argeș: ”Nu m-am vaccinat încă, pentru că a trecut puțin timp de când am avut boala. O să mă vaccinez, probabil, într-o lună de zile. Încă nu m-am programat, pentru că urmează să fac un test de anticorpi săptămâna aceasta și abia apoi să mă programez pentru vaccinare. Dintre colegii mei, din câte știu, după vaccinare, în prima zi, au avut niște simptome minime și mă refer, de exemplu, la o durere de cap. Nu au fost reacții severe la niciunul dintre cei cu care am vorbit eu. De la Unitatea de Primiri Urgențe nu s-au vaccinat toate cadrele. Încă nu s-a terminat vaccinarea la noi, la UPU”.

„Au de ales între o boală pe care trebuie să o traverseze și să suporte consecințele ei, sau să se vaccineze”

Dr. Dan Manu, șeful Serviciului de Medicină Legală Argeș: ”Niciun efect secundar, niciun semn, niciun simptom, nicio reacție adversă nu am avut la vaccinul anti-Covid. Și pot să vă spun că nici colegii mei de la serviciul județean pe care îl coordonez nu au avut astfel de reacții adverse. Toți s-au vaccinat, cu două excepții: o colegă care se află în izolare și un coleg care este în concediu. Când vor reveni și când va veni momentul, cu certitudine se vor vaccina. Deși vaccinarea este voluntară, mesajul meu este să aibă încredere toată lumea că este un vaccin nu sigur, ci foarte sigur. Opțiunea le aparține, dar trebuie să aibă în vedere ce au de ales: o posibilă boală pe care trebuie să o traverseze și să suporte consecințele ei (iar cine mai are dubiu de consecințe să vină la noi în Terapie Intensivă sau la morgă să vadă dramele cu care se confruntă cei cu stări grave ale bolii), sau să se vaccineze, cu posibile reacții adverse, din care nu se pune problema că se moare… Iată că aveți un interlocutor, pe mine, care nu a făcut nicio reacție adversă și sunt sute de oameni la nivel de județ care nu au avut nici cea mai mică reacție adversă”.

„Ca și efecte secundare la vaccinul anti-Covid, pot spune că am avut puțină somnolență”

Adrian Tase, medic cardiolog la Spitalul Județean Argeș: ”Nu am avut efecte secundare. În primul rând, în momentul în care am fost vaccinat nu am simțit nimic, nici în momentul înțepăturii, nici în momentul injectării și asta comparativ cu celălalt vaccin tradițional de acum trei luni. Mă refer la cel antigripal. Ca și efecte secundare la vaccinul anti-Covid, pot spune că am avut puțină somnolență după vreo trei ore de la administrare și m-am dus acasă și m-am culcat, pentru că era prânzul zilei de 31 decembrie. În privința colegilor, pot spune că un singur medic se plângea de astenie, de oboseală în urma acestui vaccin, dar în rest nu au existat reacții adverse. Din câte știu eu, toți medicii de la Cardiologie au făcut acest vaccin și cu singuranță vor face și ceilalți membri ai personalului medical. La noi în secție este o atitudine clar pro vaccin!”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Criminalii si prostituatele dinSpitalul Judetean si altele(sorry,sunt cumva medici si asistente?),ce sa zic „EROII LU PESTE”.Dau bine in poza,nenorocitii,ca ii scuip in fata,daca ma intalnesc cu porcii si scroafele medicale.MOTHER FUCKER..