Web Analytics

Medicamentul luat foarte des de toți românii provoacă reacții îngrozitoare

de | 17.04.2024 15:51 | Actualitate, Home

O femeie de 45 de ani a suferit o reacție îngrozitoare și rară la Ibuprofen, substanța medicamentoasăpe care o folosesc toti românii și care i-a provocat acestei paciente solzi ca de șarpe pe față și scurgeri de secreții din ochi. Femeia a luat analgezicul fără prescripție medicală cu patru ore înainte de reacție, potrivit știripesurse.ro. 

Citește și Banii Mioveniului – îngropaţi de grandomania primarului Georgescu în proiecte suspectate de corupţie în Măgdăceşti, Republica Moldova

O femeie care a luat ibuprofen pentru simptomele asemănătoare gripei a suferit o reacție îngrozitoare care i-a provocat ochi roșii și umflați și solzi ca de șarpe pe față. Pacienta, în vârstă de 45 de ani, luase analgezicul fără prescripție medicală cu doar câteva ore înainte – și prezenta, de asemenea, o crustă galbenă ciudată pe buze și o umflătură severă a feței. Ea a fost transportată de urgență la spital și a fost diagnosticată cu o reacție adversă severă, extrem de rară, la ibuprofen, numită Sindromul Stevens-Johnson.

Acest lucru se întâmplă atunci când sistemul imunitar reacționează exagerat la un factor declanșator, cum ar fi un medicament, provocând niveluri ridicate de inflamație și determinându-l să atace propriile celule ale organismului, inclusiv pe cele din piele – provocând bășici și umflături. De asemenea, au apărut erupții cutanate pe membrele pacientului, așa cum se arată mai sus. Testele au arătat și probleme la nivelul pielii exterioare, care conține miliarde de celule sănătoase și o mulțime de vase de sânge, ceea ce poate provoca desprinderea stratului exterior în anumite locuri.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *