Web Analytics
scris marți, 06.02.2024

Medic de la „Marius Nasta”, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, după ce a recunoscut că împărțea mita cu colegii

Jan Palade, medicul rezident în chirurgie toracică de la Institutul Marius Nasta din Capitală, a fost condamnat de Tribunalul București la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce a recunoscut că a primit în mai multe rânduri mită de la pacienți și a împărțit banii cu colegii. Potrivit anchetatorilor, înainte de efectuarea unei operații, unul dintre membrii echipei medicale primea șpaga în plic, după care împărțea banii cu colegii pe o aplicație bancară. Palade este primul medic român acuzat de corupție care a recunoscut faptele sale.

Medic de la „Marius Nasta”, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, după ce a recunoscut că împărțea mita cu colegii

Citește și: Fost primar, prins la furat de ciocolată


Potrivit documentelor de la instanță, Jan Palade a încheiat un acord cu procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, în care a recunoscut că a primit mai multe sume de bani de la pacienți internați la „Marius Nasta”, supuși unor intervenții chirurgicale efectuate DE Cristian Paleru. Chirurgul a recunoscut că, pe lângă bani, primea găini congelate, coniac sau vin. Oamenii legii au reușit să obțină de la medic 700 de mii de lei. Medicii au fost prinși după ce anchetatorii au montat mai multe camere de înregistrare în cabinetele lor.

Citește și: Regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu cancer


Cristian Paleru, medicul care opera pacienții ce ofereau mită, nu va putea să lucreze doi ani și jumătate în sistemul public de sănătate. În plus, medicul va trebui să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunității, fie la Spitalul de Pneumologie din Iași, fie la cel de recuperare.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită