Web Analytics
scris luni, 05.02.2024

Regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu cancer

Regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu cancer. Casa Regală nu a precizat ce fel de cancer ci doar că acesta nu este la prostată, dar a fost descoperit în timpul internării recente pentru o afecțiune benignă la prostată. Deși își va întrerupe pentru moment evenimentele publice, Regele își va păstra rolul constituțional de șef al statului.

Regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu cancer

Citește și Bancnote false puse în circulaţie în România. Ce le deosebeşte de cele reale

Palatul Buckingham a spus că boala a fost descoperită în timpul investigaților făcute pentru o afecțiune a prostatei, pentru care a fost internat. Momentan, nu a fost dezvăluit tipul de cancer, însă suveranul a început de azi tratamentul, se arată în comunicat Casei Regale.

Se menționează și faptul că doctorii l-au sfătuit pe rege să amâne sarcinile publice pe perioada tratamentului. BBC comentează că este de așteptat ca membrii familiei sale să intervină în acest context și să îl ajute cu preluarea atribuțiilor. Totuși,  celelalte activități, precum semnarea documentelor oficiale, se vor desfășura ca până acum. De asemenea, Charles va continua să își îndeplinească o parte a îndatoririlor regale.

Palatul Buckingham subliniază că regele a ales să facă public diagnosticul pentru a-i ajuta pe cei care suferă de aceeași boală. Regele Charles are 75 de ani și a urcat pe tron anul trecut, după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *