Web Analytics

Medalii pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

de | 24.08.2022 08:04 | Actualitate, Home

Performanță a elevilor români la încă o olimpiadă internațională desfășurată vara aceasta. Două medalii de aur, una de argint și cinci de bronz, alături de două mențiuni – acestea sunt distincțiile cu care s-au întors în țară cele două loturi de olimpici care au reprezentat România la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică 2022 organizată în Georgia, după cum anunță într-o postare pe Facebook ministrul Sorin Cîmpeanu care i-a întâmpinat la aeroport. Alte 48 de state au participat la această competiție.

Citește și: Palatul Parlamentului va fi iluminat, marţi şi miercuri, în culorile drapelului Ucrainei


Iată rezultatele: Vlad-Ștefan Oros (Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timișoara) – medalie de aur; Andrei-Darius Dragomir (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) – medalie de aur; Răzvan-Mihail Ciurescu, Răzvan-Gabriel Marcu și Vladimir George Necula (de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) – medalii de bronz.
A doua echipă participantă la olimpiadă a avut următoarea componență: Traian Rareș Tuș (Colegiul Național “Gh. Șincai” din Baia Mare) – medalie de argint; Mendel Mendelson (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București) – medalie de bronz; Mihai Bogdan Ciocarlan (Colegiul Național “Gh. Murgoci” din Brăila) – medalie de bronz; Teofil Voicu (Colegiul Național “Emil Racoviță” din Cluj-Napoca) – mențiune; Andrei Dragoș Sirghi (Colegiul Național “Ștefan cel Mare” din Suceava) – mențiune.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *