Web Analytics

Medaliatul Poliţiei Locale a dat-o în judecată pe Lasconi

de | 3.02.2022 13:37 | Actualitate, Dezvăluiri, Politica si Administratie

Aspectele cu tentă psihedelică amprentează continuu viața și opera celor din administrația câmpulungeană, iar ultima dovadă a ieșit tot din puțul căutătorilor de conflict pur. Adică șeful Poliției Locale a dat în judecată municipiul și liderul acestuia, primărița, cerând anularea unui raport de evaluare a activității. Este al doisprezecelea litigiu având obiectul izvorât direct sau legat tangențial de reorganizarea Primăriei efectuată în ianuarie 2021.

De la lipsă de profesionalism, la acordarea unei medalii aniversare

Un an și două luni au trecut de când Elena Lasconi anunța, prin intermediul social media, că l-a demis pe șeful Poliției Locale, Dragoș Nicolae. Motivul ținea atunci de nerespectarea la timp a unor directive menite să asigure ordinea în activitatea din Piața Centrală, care trebuia să fie închisă, după mințile celor aflați la guvernare. Bineînțeles că Nicolae nu și-a pierdut postul atunci, fiindcă demiterile la bugetari nu se fac după cum îți cântă mintea, ci după lege, o lege care face, în anumite cazuri, ca săracul bugetar să nu poată fi aruncat în stradă nici dacă a greșit cu consecințe pentru activitatea instituției. De la acea demitere online și până în zilele noastre, primărița Câmpulungului a oscilat în modul de apreciere a Poliției Locale și a șefului acesteia, de la caracterizări cu referire la ineficiență și lipsă de profesionalism ajungându-se la acordarea unei medalii aniversare „Câmpulung 500”. Adică să înțeleagă cine poate ce e cu asta!

Citește și S-a murdărit aurul Poliţiei Locale Câmpulung

Raportul de evaluare a fost întocmit în martie anul trecut, la două luni după reorganizarea aparatului propriu al primarului, demers prin care Elena Lasconi dorea nu să desființeze Poliția Locală, așa cum declara în campania electorală, ci să o ridice în alte culmi, transformând-o din serviciu în direcție, cu director la conducere, nu cu un șef de serviciu. Un șef de serviciu care a fost și este Dragoș Nicolae și care, prin reorganizare, urma să-și piardă întâietatea în noua structură. Doar că reorganizarea nu este sigură, după ce au ajuns în instanță cereri de anularea a hotărârii de consiliu prin care s-au aprobat ideile Elenei Lasconi de rânduire a oamenilor și activităților. Un proces a fost deja câștigat de contestatari, în primă instanță, reclamanți fiind trei aleși locali de la PSD. Cu același obiect sau similar acestuia mai sunt alte șapte procese declanșate de polițiști locali în nume propriu sau reprezentați de structuri sindicale.

Citește și E prima care pune piciorul în prag! / Lasconi uneşte Primăria cu Poliţia pentru a face ordine în Câmpulung

Avocați angajați ca să nu se sufoce juriștii Primăriei

Pe tema reorganizării mai sunt alte trei litigii în instanțe, o cerere anexă a unuia dintre acestea fiind deja acceptată de magistrați. Cu atâta muncă pe cap, consilierii juridici din Primăria Câmpulung au ajuns la limita supraviețuirii, dar nu sunt catalogați drept incompetenți sau neprofesioniști ori leneși de către Elena Lasconi. Nu, reacția este alta, primărița cerând Consiliului Local să aprobe, din nou, achiziționarea de servicii juridice de asistență și reprezentare în procese. Alți bani pentru alte distracții, în condițiile în care unele dintre cauze se află aproape de ziua pronunțării, un litigiu având termen în acest scop pe 4 februarie, adică peste două zile.
Nu este pentru prima dată în ultima vreme când se apelează la surse din afară pentru prezența în justiție. Și nu este o situație întâlnită doar în mandatul de primar al Elenei Lasconi.

Citește și Reforma lui Lasconi la Câmpulung: dă afară 17 şi angajează 25!

Reacție „profi” pe timpul lui Lasconi

Despre cum tratează Primăria Câmpulung litigiile ajunse în instanță este relevant un caz legat tot de reorganizare. Unul dintre angajați a solicitat anularea hotărârii de reorganizare, procesul încă nu s-a încheiat, dar a intervenit o hotărâre vremelnică de suspendare a punerii în practică a reorganizării. Asta până când se va da o hotărâre pe fond, adică privitoare la anulare. Decizia a fost favorabilă angajatului Primăriei, a existat calea de atac a recursului, însă reprezentanții lui Lasconi și ai Câmpulungului s-au trezit prea târziu, recursul fiind respins pe motiv de tardivitate.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ce fata de om neajutorat dar ghiftuit are politaiul ! Zici ca e Costel de la Dalga …

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *