Web Analytics

Mausoleul Mateiaș-centru de expoziție temporară

de | 18.03.2021 08:47 | Actualitate

În perioada Martie-Iunie 2021, Mausoleul Eroilor de la Mateiaș este centrul unei expoziții temporare intitulată Mausoleul de la Mateiaș-un simbol al vitejiei românești. Expozitia are ca scop informarea vizitatorilor cu privire la intreaga istorie a locului, date despre eroi și lucruri neștiute despre cei care au contribuit la rdicarea monumentului.

„Mausoleul  de la Mateiaș, monumentul simbol al vitejiei românești, unde isi dorm somnul de veci sute de eroi ce si-au dat viața pentru a apăra pământul românesc este simbolul jertfei eroilor căzuți la datorie în timpul Primului Război Mondial.

Vizitatorii pot afla intreaga istorie alocului, pornind de la ideea ridicării Mausoleului, punerea pietrei la temelie și urmele lăsate de trecerea timpului. De asemenea, au posibilitatea de a afla date despre eroii a căror amintire nu moare niciodată, dar și multe locuri neștiute despre personalitățile ce au ajutat la ridicarea Mausoleul Eroilor de la Mateiaș.

Expoziția este îmbogățită și prin materiale suport, inclusiv suveniruri, de care publicul vizitator se poate bucura păstrând memoria acestui eveniment ce face legătura dintre trecutul nostru istoric și prezent.

Vă așteptăm cu mult drag, pentru ca nu trebuie să uitam niciodatp indemnul – Pe aici nu se trece!-„, este invitația Muzeului Municipal Câmpulung.

CITEȘTE ȘI Peisajele din Argeș, material de reportaj pentru revista The New York Times din America

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii