Web Analytics

Martorul acuzării – ameninţat şi şicanat constant de familia agresorilor

de | 12.03.2020 13:45 | Dezvăluiri

# Exclusiv. Dosarul huliganilor care l-au omorât în bătaie pe omul de afaceri Cătălin Plăiaşu # ”Am fost urmărit de un BMW al familiei inculpaților de două ori”, a spus la proces Adrian Maria, martor ocular la corecția aplicată victimei, în trafic, de frații Tudorici din Merișani

La Tribunalul Argeș a început procesul tinerilor care, în iunie 2019, au omorât în bătaie un om de afaceri în comuna Merișani, în urma unei șicanări în trafic. Leonard Tudorici este judecat în stare de arest (din 25 iunie 2019) pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, iar fratele său Adrian Tudorici este judecat în stare de libertate pentru complicitate la lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte. Jurnalul de Argeș a fost singurul ziar prezent la proces și vă prezentăm în cele ce urmează detalii exclusive.

Unul dintre agresori a cerut procedură simplificată, însă judecătorul i-a refuzat cererea

Leonard și Adrian Tudorici (foto), ambii din Merişani, au fost arestaţi la sfârşitul lunii iunie 2019 după ce l-au omorât în bătaie în trafic pe omul de afaceri Cătălin Plăiașu. Ulterior, părinţii şi fratele agresorilor au fost trimişi în judecată în acelaşi dosar, după ce au ameninţat şi înjurat părinţii băiatului care este martor ocular în dosarul crimei.
Leonard Tudorici și-a recunoscut fapta și a cerut judecarea în procedură simplificată.
”Recunosc și regret enorm fapta. Vreau să spun ce a fost exact în momentul lovirii”, a spus la termenul de judecată de săptămâna trecută Leonard Tudorici, acesta dorind să dea o altă declarație decât cea inițială. Numai că judecătorul de ședință a respins solicitarea, motivând că ”se încearcă să se prezinte o altă versiune față de cea din actul de sesizare a instanței, aspect incompatibil, motiv pentru care se respinge această cerere”.
Tot săptămâna trecută a fost audiat la proces și Adrian Maria, principalul martor ocular din acest caz ce a făcut ocolul României prin violența sa.

„Cei doi au oprit BMW-ul în mijlocul drumului și erau agresivi”

”Pe 24 iunie 2019, mă aflam la volanul unei mașini Audi, alături de prietena mea, pe drumul Pitești-Curtea de Argeș. Am depășit o coloană de aproximativ 10 mașini, ultima dintre acestea fiind un BMW seria 5 în care se aflau cei doi inculpați. I-am depășit pe aceștia, apoi ei m-au depășit pe mine și apoi încă o dată, după care, la una dintre depășiri, persoana care se afla pe scaunul din dreapta al BMW-ului a aruncat cu o sticlă de plastic în bordul mașinii mele și mi-a făcut semn să opresc. În acel moment, în fața mea rula o Skoda, condusă de către victimă, iar inculpații au vrut să intre între cele două mașini, însă nu le-am permis, pentru că bănuiam că o să mă oprească. BMW-ul a continuat depășirea, intrând în fața mașinii Skoda și în spatele unui echipaj de Poliție, rulând pentru o perioadă cu 40-50 km/h. Chiar la intrarea în comuna Borlești, am sunat la 112, comunicând că mă șicanează o mașină în trafic. Când echipajul de poliție s-a îndepărtat, BMW-ul s-a oprit în mijlocul drumului, fără să semnalizeze și fără a ieși de pe carosabil. Cel cu Skoda a oprit și el. Am încercat să depășesc cele două mașini, însă conducătorul mașinii Skoda a dat înapoi, moment în care m-a acroșat pe mine. N-am putut depăși, veneau mașini de pe contrasens. Cei doi inculpați din BMW s-au dat jos din mașină și au venit la mașina mea și au încercat să îmi deschidă portiera, care era încuiată, erau agresivi. S-a dat jos din mașină și șoferul Skodei și s-au întâlnit la un metru de capota mașinii mele. I-am văzut cum s-au luat de piept, îmbrâncindu-se reciproc și trăgându-se de tricouri. Câteva secunde nu m-am uitat la ei, deoarece vorbeam la 112, însă când m-am uitat, victima era deja căzută lângă ei. Cei doi au venit la mine apoi și mi-au zis să plec. Am plecat și am sunat apoi la 112”, a declarat Adrian Maria.

Toată familia Tudorici, părinții și trei frați, a fost trimisă în judecată

Principalul martor în proces le-a mai spus judecătorilor că este șicanat și amenințat constant de mai multe luni de familia agresorilor: ”Au fost presiuni din partea celor doi și i-au amenințat pe părinții mei. La sfârșitul lunii ianuarie a.c. și pe 14 februarie am fost urmărit de un BMW care e proprietatea familiei Tudorici, am fost șicanat în trafic, am și filmare, este și un proces-verbal la Poliția Mălureni”.
Nu este pentru prima oară când Adrian Maria este amenințat și șicanat. Pe 27 august 2019, Mihai Tudorici (45 de ani), tatăl celor doi bătăuşi, împreună cu mama acestora, Florica Tudorici (44 de ani), şi cu David, al treilea frate (27 de ani), au ameninţat, au insultat, în mod repetat, la un depozit de materiale de construcţii din Merişani, pe părinţii martorului audiat în calitate de martor ocular în dosarul care îi privea pe cei doi agresori arestaţi. Practic, după cum spun procurorii, tatăl, mama şi fratele celor doi agresori au mers la un depozit din comuna Merişani. Acolo erau părinţii şoferului care a depus mărturie în dosarul de loviri cauzatoare de moarte. Cei trei i-au ameninţat cu moartea şi le-a zis să îşi avertizeze fiul să îşi retragă declaraţia dată împotriva agresorilor. Totul s-a petrecut ziua, în depozit, fără să le pese de reacţia mai multor martori care au văzut totul.
Iniţial, tatăl, mama şi fratele celor doi bătăuşi aflaţi deja în arest au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind plasaţi ulterior sub control judiciar. În timp ce se afla sub măsura de supraveghere, David Tudorici, fratele celor doi tineri care au omorât în bătaie un om în trafic, a mai comis o infracţiune. Pe 13 septembrie 2019, acesta şi-a bătut prietena, în timp ce se aflau în maşină, în centrul Piteştiului. Toate cele trei dosare au fost conexate într-unul singur, astfel toţi cei cinci, părinţi şi fii, au fost trimişi în judecată.

Cum a fost omorât Cătălin Plăiaşu

Cătălin Plăiaşu era patronul unei firme din Piteşti şi mergea pe 24 iunie 2019 spre casă, la Curtea de Argeş, când două maşini aflate în trafic au început să se şicaneze după o depăşire a unei coloane de autoturisme. În comuna Merişani, unul dintre autoturisme, un BMW X5, a oprit brusc în faţa lui, iar şoferul şi pasagerul din BMW au coborât să-l ia la bătaie pe şoferul maşinii care se afla în spatele maşinii lui Cătălin Plăiaşu. Omul de afaceri a coborât şi el din maşină, cu gândul să-i calmeze pe cei doi, numai că agresorii au început să-l lovească. Bărbatul a ajuns la spital cu un traumatism cranio-cerebral sever şi a murit după o săptămână, lăsând orfană o adolescentă de 18 ani aflată în mijlocul examenului de bacalaureat. Cei doi agresori au încercat să îl bată şi pe şoferul din cea de-a doua maşină, însă acesta a blocat uşile autoturismului.
Cei doi agresori le-au cerut martorilor să plece. Mai mulţi oameni care au asistat la scena teribilă au mers la secţia de poliţie din Merişani, însă pe un alt drum, de teama cetăţenilor de etnie romă, care i-ar fi putut proteja pe cei doi agresori.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii