Web Analytics
scris miercuri, 07.02.2024

Marius Voineag: DNA nu a solicitat informații de la SRI care pot deveni probe în dosarele de corupție, dar va solicita pe viitor

Șeful DNA, Marius Voineag, a declarat, înr-un interviu pentru G4Media.ro, că nu a solicitat informații de la Serviciul Român de Informații care pot deveni probe în dosarele de corupție, dar va solicita pe viitor.

Marius Voineag: DNA nu a solicitat informații de la SRI care pot deveni probe în dosarele de corupție, dar va solicita pe viitor

Citește și: Procurorul general, despre fenomenul drogurilor: România nu este o ţară de import


Parlamentul a modificat anul trecut Codul de Procedură Penală, la inițiativa Ministerului Justiției, astfel încât informațiile obținute de SRI pe așa numitele mandate de siguranță națională pot deveni probe în dosarele penale. O decizie CCR pronunțată în 2016 a evacuat complet SRI din anchetele penale, iar timp de șapte ani informațiile obținute de SRI nu au mai putut fi utilizate ca probe în absența unor mecansime de control.

Citește și: Argeșenii nu vor să lucreze la Autostrada Sibiu – Pitești. Constructorul caută peste 2.000 de oameni


„În cazul dosarelor penale e cu precădere o schimbare de paradigmă. Practic, se schimbă conceptul deciziei CCR din 2016, în sensul că tot ceea ce poate fi valorificat din mandatele de siguranța națională poate, pe declasificare, să constituie probă în dosarele penale. Însă solicitarea asta trebuie să plece din partea noastră. Am încercat să nu facem în exces și să nu uzităm procedura încă de la bun început.”, a declarat șeful DNA.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *