Web Analytics

Marius Pascu, medic coordonator la UPU a Spitalului Judeţean Argeş: „Situaţia este îngrozitoare. (…) Nu mai putem izola pacienţii”

de | 25.11.2020 14:48 | Actualitate, Dezvăluiri

# Care este situația în privința Covid-19 la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Argeș?
– Situația este îngrozitoare. Nu există soluții de a redirecționa, de a duce pacienții și la alte spitale din județ și ne încarcă pe noi cu mai mult decât putem duce. Concret, sunt pacienți care au calitatea de suspecți, necesită suplimentare de oxigen și am depășit capacitatea de izolare. Stăm cu pacienții în zona de tratament imediat, pentru că nu mai avem capacitatea să-i izolăm. Avem pacienți ventilați, avem pacienți intubați, avem toate categoriile de pacienți suspecți printre noi. Nu mai putem să îi izolăm. Dacă nu se găsește soluție de decongestionare, înseamnă că ne-am transformat într-un spital Covid 100% și nu mai putem asigura nicio altă urgență în condiții de securitate.

Citește și Amenzi în valoare de peste 30.000 de lei pentru nerespectarea dispozițiilor anti-Covid

Citește și Pacienţi revoltaţi pe holurile UPU la Spitalul Judeţean din Piteşti

„Ne așteptăm ca numărul infectaților în rândul personalului medical să explodeze”

# Care este numărul de paturi destinate pacienților pozitivi cu Covid-19?
– Avem niște paturi staționare care nu au niciun echipament, oamenii pot sta acolo pe un pat, dar nu există oxigen. În izolatoare avem șase paturi, în resuscitare – două și în zona de tratament imediat – încă nouă.
# Care este starea de spirit a personalului medical în acest context?
– Este la pământ. Ce pot să vă spun? În condițiile în care suntem conștienți că nu mai putem respecta niciun fel de circuit, că nu mai putem asigura izolarea față de acești pacienți, ne așteptăm ca în săptămânile următoare numărul infectaților din rândul personalului medical să explodeze.
# Ce aveți dvs. de transmis forurilor decidente în acest sens?
– Le-am transmis în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș exact ce v-am spus și dvs. Trebuie să se găsescă soluții de decongestionare a activității cât mai rapid posibil.

Citește și Bebeluş mort, documente medicale modificate

Citește și Mama căreia i-a dispărut copilul imediat după naştere, acum 25 de ani, s-a adresat DIICOT

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii