Web Analytics

Marius Dumitru, CS Mioveni, campion naţional de box: „Munca şi seriozitatea depăşesc orice talent în orice sport”

de | 31.10.2019 13:24 | Sport

# De ce ai ales să practici acest sport?
– Practic, acest sport m-a ales pe mine, pentru că antrenorul a venit la școală și ne-a selectat. Ne-a spus să avem o inițiativă și să facem acest sport, să facem ceva nou… Este vorba despre antrenorul Daniel Câmpeanu de la CS Mioveni.
# Cum a fost prima dată la box?
– Totul era fascinant. Nu pot să descriu în cuvinte prin ce am trecut.
# Care au fost antrenorii care ți-au marcat în sport cariera?
– Liviu Ungureanu și actualul antrenor Daniel Preda de la CS Mioveni.
# Vorbește despre primele rezultate din carieră.
– În primul an din carieră am obținut medalia de bronz la cadeți, la vârsta de doar 12 ani. Apoi am ieșit vicecampion de cadeți și cum odată la doi ani trebuie să schimbi stagiul, am trecut la juniori, unde am fost vicecampion național. Cel mai important rezultat al meu, pe plan național, l-am obținut în 2017, când am reușit să obțin medalia de aur. Tot în anul 2017 am reușit să realizez și eventul, adică am câștigat și Cupa României. Și nu în ultimul rând, anul acesta am reușit să devin campion național de box.

„Consider că și cei care m-au ajutat sunt campioni, ca și mine”

# Ce înseamnă pentru tine acest sport?
– Trebuie să înțelegeți că jumătate din viața mea asta am făcut, adică box. Acesta este cel mai frumos lucru care mi se putea întâmpla vreodată în viață. Am 23 de ani și am făcut box și mi-am dedicat acestui sport 11 ani din viața mea.
# Cui ar trebui să-i mulțumești pentru aceste rezultate?
– Tuturor oamenilor care au fost în jurul meu le mulțumesc pentru sprijinul acordat ca să ajung campion național la un asemenea sport foarte dificil. Mă refer la familie, antrenori, prieteni și tuturor celor care au avut încredere în mine. În mare parte, munca mea se împarte între mine și oamenii care m-au susținut. De aceea consider că și cei care m-au ajutat sunt campioni, ca și mine.

„Anul acesta am intrat în lotul național de seniori”

# Ce putem spune despre rezultatele internaționale?
– Am obținut o medalie de bronz la ”Centura de aur”, competiție care este organizată de țara noastră, unde se invită mai multe țări. Și mă refer la Croația, Spania, Republica Moldova, Rusia și multe altele. Am mai fost și la turneul celor patru țări și este vorba despre România, Bulgaria, Ungaria și Croația. Aici am reușit doar medalia de bronz. Nu am participat la campionatele mondiale sau la cele europene pentru că abia anul acesta am intrat în lotul național de seniori. Sper la rezultate cât mai bune…
# Care este obiectivul tău imediat?
– Luna viitoare se va desfășura Balcaniada, unde sper să fac o figură cât mai frumoasă.
# Ca și campion național, ce le recomanzi copiilor care vor să practice acest sport?
– Multă muncă și seriozitate. Fără acest lucru nu se poate face performanță în box. Și mai cred că aceste lucruri sunt valabile în orice domeniu de activitate. Munca și seriozitatea depășesc orice talent în orice sport.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii