Web Analytics

Marius Budăi: ”Majorarea cu 200 de lei a salariilor din mediul privat este o măsură pusă la dispoziţia angajatorilor care-şi permit să mărească veniturile salariaţilor ţinând cont de evoluţia preţurilor”

de | 6.06.2022 09:16 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că angajatorii din mediul privat vor putea acorda o mărire salarială în valoare de 200 de lei, fără ca aceasta să fie taxată de către stat.

În cadrul unei intervenții la un post de televiziune de știri, ministrul Muncii a explicat că majorarea cu 200 de lei a salariilor din mediul privat este o măsură pusă la dispoziţia angajatorilor care-şi permit să mărească veniturile salariaţilor ţinând cont de evoluţia preţurilor.

Citește și: Sondaj INSCOP: Percepția românilor cu privire la războiul din Ucraina, opinii despre Rusia, UE și NATO și resursele de gaz de la Marea Neagră

„Noi, autoritățile însă, nu dorim să creăm o obligaţie. Dar este bine de știut că statul nu va taxa această sumă, tocmai pentru că traversăm o situaţie mai dificilă”, a subliniat Budăi. Întrebat dacă rămâne la latitudinea angajatorilor din mediul privat dacă vor acorda această mărire, ministrul Muncii a răspuns: „acolo unde angajatorii îşi vor permite această creştere intermediară până la o creştere a salariului minim o vor acorda angajaţilor pentru că sunt şi dumnealor interesaţi să îşi păstreze angajaţii într-o piaţă concurenţială tot mai dură. (…) Vor adăuga această sumă la salariul de bază, iar suma se va regăsi direct în plata netă a angajaţilor pentru că nu va fi taxată suplimentar, dar nici nu va fi oprită nicio taxă”.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *