Web Analytics

Marius Budăi anunță că salariile din Educație și alte domenii vor fi majorate

de | 26.05.2023 12:23 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat vineri că Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență prin care salariile pentru funcțiile comune din administrație se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022.

Citește și: Și angajații CFR amenință că intră în grevă generală

„Avem bune intenții în ceea ce privește solicitările angajaților din Educație, dar și din alte domenii de activitate! Dovadă stă faptul că, la propunerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, Guvernul a adoptat astăzi Ordonanța de Urgență prin care salariile pentru funcțiile comune din administrație, prevăzute în Anexa VIII a Legii Salarizării 153/2017, se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022”, a scris ministrul Muncii, Marius Budăi, vineri, pe pagina de Facebook.

Citește și: Un bărbat condamnat pe viață pentru crimă conducea o reţea de trafic de droguri

Cu o zi în urmă acesta anunţa că, în urma discuţiilor purtate cu sindicatele din Educaţie, instituţia pe care o conduce a pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care salariile pentru funcţiile comune din administraţie sunt aduse la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022. Acest lucru înseamnă că salariile se majorează cu 10% pentru o anumită categorie de angajați români, începând de la 1 iunie 2023. Este vorba despre bugetarii din anexa VIII a Legii salarizării unitare („Administrație”). Astfel, salariile de bază ale personalului ce ocupă funcții publice se stabilesc, de la 1 iunie 2023, la nivelul salariilor de bază prevăzute de această lege pentru anul 2022, potrivit unui proiect de ordonanță pus miercuri în dezbatere de Ministerul Muncii.

Sindicatele din Educație ceruseră majorarea veniturilor tuturor angajaților cu 25% și salariul la nivelul celui mediu brut pe țară pentru debutanți.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *