Web Analytics

Mărire şi decădere… S-a scos la vânzare SPA-ul lui Inquieto. La fel şi blocurile din Găvana

de | 27.01.2021 09:07 | Actualitate, Dezvăluiri

Cel mai modern centru Spa din Pitești și din județ, o investiție de două milioane de euro inaugurată de soții Nicola și Ioana Inquieto pe vremea când erau o familie fericită, în urmă cu trei ani, este scos acum la vânzare. Iar prețul de pornire fixat de lichidatorul judiciar este de 487.229 euro, plus TVA. În același preț sunt incluse locurile de parcare și garajele Vitality Spa, cu adresa pe strada Petre Ispirescu din cartierul Găvana. De asemenea, un teren în suprafață de 905 mp pe care este construit un bloc de șase etaje și 36 de apartamente, finalizat la exterior, are prețul de pornire de 937.220 euro, plus TVA. Un alt teren, în suprafață de 412 mp, împreună cu un bloc la roșu, în vecinătatea Spitalului Militar, se oferă la 685.773 euro, plus TVA.
Garanţia de participare la licitaţie este de 10% din preţul de pornire şi se depune în lei, la cursul BNR din ziua plății, în contul deschis la Libra Internet Bank pentru Daniela Construcții SRL. Licitaţia are loc săptămânal, în fiecare zi de joi, de la ora 10.00, la sediul din Pitești al lichidatorului. Orice persoană care pretinde vreun drept asupra bunurilor care fac obiectul vânzării este invitată, înaintea termenului de vânzare, să anunţe lichidatorul judiciar despre dreptul său; se anunță pe pagina de Facebook a lichidatorului judiciar Insolvența SM SPRL.

Dosar de insolvență uriaș, cu peste 200 de creditori

Dosarul de insolvență al SC Daniela Construcții SRL, firma italianului Nicola Inquieto, a devenit unul uriaș, cu peste 200 de creditori. Decăderea „imperiului” construit de italian în județul nostru a venit după ce bunurile societății sale au fost puse sub sechestru de Parchetul Tribunalului Napoli, fapt ce a condus în cele din urmă și la solicitarea de deschidere a procedurii de insolvență. Printre creditorii societății se numără o parte din cele 150 de persoane care riscă să îşi piardă casele şi banii daţi ca avans pentru apartamente, în această categorie intrând cei care au făcut rate direct la dezvoltator. În 2018, Tribunalul Specializat Argeș a dispus deschiderea procedurii de insolvență pentru societatea Daniela Construcții SRL, fiind desemnat în calitate de administrator judiciar provizoriu practicianul în insolvenţă Insolvenţa SM SPRL din Satu Mare. De asemenea, a fost numită ca administrator special al firmei Ioana Petrescu Inquieto, soția lui Nicola Inquieto. Cercetat pentru asociere şi participare în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot, italianul Nicola Inquieto a fost extrădat în Italia, unde este condamnat, în primă instanță, la 16 ani de închisoare cu executare. De asemenea, față de firma acestuia – SC Daniela Construcții SRL – s-a luat măsura ordinului de indisponibilizare, pentru ca în acest mod să se împiedice orice operațiune de distrugere, transformare, deplasare, transfer sau înstrăinare a bunului. O societate specializată în acordarea de credite ipotecare, dar şi leasing financiar și microcredite – Imocredit IFN SA – a cerut pentru prima dată insolvența firmei reprezentate de Nicola Inquieto pentru neplata unor datorii. Imocredit IFN SA s-a înscris la masa credală cu suma de 1.221.341,9 euro, sumă ce reprezintă valoarea actuală a debitoarei față de un contract de credit ipotecar din 2014. Italianul Inquieto a obținut atunci un credit de peste 1,7 milioane euro. Destinația creditului a fost în exclusivitate aceea de construire imobile cu destinația de blocuri locuințe colective cu regim de înălțime DS+P+5/6E, spațiu SPA și piscină pentru o perioadă de 60 de luni, lucru ce a fost și realizat. Cum banii nu au fost plătiți la timp, creditorul a cerut insolvența societății. De altfel, între italian și Imocredit s-a încheiat și un contract de ipotecă imobiliară pentru 157 de imobile formate din apartamente, centrul SPA, terenuri, garaje subterane etc.
Citește și Dosarul tânărului mort pe şantierul lui Inquieto zace de un an la Judecătoria Piteşti
Citește și Rezilieri vs hotărâri care să ţină loc de acte autentice pentru cei care au încheiat antecontracte cu firma lui Inquieto

Ridicarea restricțiilor judiciare și valorificarea bunurilor a fost cerută de societatea care l-a împrumutat pe Inquieto, în 2014, cu peste un milion de euro

Ei bine, Imocredit IFN SA, cu sediul în Cluj Napoca, este societatea care a depus în ianuarie 2020, în instanță, respectiv la Tribunalul Specializat Argeș, acolo unde a și avut câștig de cauză, cerere de ridicare a suspendării acțiunii judiciare cu privire la o parte din creanța totală de 1.221.549,86 euro (echivalent în lei 5.691.933,73) și valorificarea bunurilor. Creditoarea a specificat în instanță că menținerea în patrimoniul debitoarei SC Daniela Construcții SRL a acestor imobile, pe lângă faptul că produce prejudicii creditoarei ca o consecință a diminuării valorii acestora, generează şi costuri pentru societatea datoare (costuri cu asigurarea, întreținerea și paza acestora, care se suportă din averea debitoarei), crescând astfel pasivul acesteia în dauna tuturor creditorilor. Creditoarea a mai precizat că este singurul creditor cu garanții constituite asupra imobilelor menționate. În iulie 2020, Tribunalul Specializat Argeș a admis cererea societății de investiții financiare.

În Italia a început apelul procesului în care e judecat Nicola Inquieto

Între timp, în Italia a început apelul procesului în care Nicola a fost condamnat în primă instanță la 16 ani de închisoare pentru asociere de tip mafiot și spălare de bani. La Curtea de Apel din Napoli, pe 14 ianuarie, procurorii italieni au cerut judecătorilor menținerea deciziei de condamnare. Avocații lui Inquieto au adus ca probă un raport extrajudiciar contabil din care reiese că nu ar exista nicio investiție de capital italian în afacerile lui Inquieto, cu alte cuvinte italianul nu ar fi spălat banii Camorrei la Pitești.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii