Web Analytics

Marii fotbalişti ai FC Argeş deplâng moartea lui Halagian

de | 15.08.2019 13:29 | Sport

Luni, 12 august, a trecut la cele veșnice antrenorul de fotbal Florin Halagian. La vârsta de 80 de ani, Hala a plecat să-i antreneze și în ceruri pe foștii săi elevi Gicu Dobrin, Bebe Barbu sau Constantin Cârstea. Deși nu dădea semne de boală, în ultimele două săptămâni profesorul nu s-a simțit foarte bine și s-a internat la un spital din București. Din acest motiv, nu a putut fi prezent la aniversarea a 40 de ani de la câștigarea ultimului titlu al FC Argeș. Maestrul Florin Halagian va fi înmormântat joi, la cimitirul armenesc din Capitală. Florin Halagian a adus singurele titluri de campioană a României din palmaresul FC Argeș, echipă cu care s-a impus în Divizia A în sezoanele 1971-72 și 1978-79. Pe 25 martie 2008 a fost decorat de președintele României, Traian Băsescu, pentru toată activitatea și pentru formarea tinerelor generații de campioni cu „Meritul sportiv Clasa a III-a”. Iată ce ne-au spus, la auzul tragicei vești, foștii săi elevi, campioni cu FC Argeș.

„E dureros! Nu putem să ne opunem lucrurilor care sunt neplăcute”

Gheorghe Cristian: „După ce omul dispare… E dureros! Eu i-am trimis fetei mici a profesorului Halagian mesaj de condoleanțe pentru familie… E dureros! Să fiu corect, trebuie să spun că este antrenorul cu care eu am făcut ochi în fotbalul mare la 16 ani, când dânsul era antrenor la echipa mare. El m-a promovat și cred că, vreo 6 ani de zile, numai pe el l-am avut antrenor. E dureros și nu îți găsești cuvintele… Îmi amintesc că a fost ziua lui prin martie, când a făcut 80 de ani, apoi a fost pe undeva plecat… Nu prea dădea semne de boală, dar nu parcă poți să știi… Asta-i viața! Nu putem să ne opunem lucrurilor care sunt neplăcute”.

„Florin Halagian a fost ca un tată pentru noi”

Ilie Bărbulescu: „Florin Halagian a fost ca un tată pentru noi, care ne-a promovat de mici copii la echipa mare. A avut încredere în noi și a avut ochi de antrenor. Dumnezeu să-l ierte și condoleanțe familiei!”.

„Mare om, mare om de fotbal… E trist!”

Marin Radu II: „Ce să vă pot spune? Este o zi tristă. Am pierdut unul dintre marii antrenori ai fotbalului românesc, dar noi, cei de la Pitești, ni-l amintim mult mai bine și va rămâne veșnic în sufletul nostru. Mare om, mare om de fotbal… E trist! Am fost sunat de mai multe persoane și vreau să vă spun că vestea asta m-a dat peste cap. Eu am lucrat foarte mult cu dânsul și a avut un rol important în activitatea mea fotbalistică. Am rămas surprins când am auzit asta. M-am întristat pe loc!”.

„Este o mare pierdere pentru fotbalul piteștean, ca și moartea lui Dobrin”

Nicolae Radu III: „Îmi pare rău din suflet! Mare antrenor, este antrenorul cu care FC Argeș a ajuns pe culmi și Dobrin a strălucit. Îmi pare rău! Condoleanțe familiei! Este o mare pierdere pentru fotbalul piteștean, ca și moartea lui Dobrin”.

„Dumnezeu să-l ierte! Acolo să facă încă o echipă care să câștige Liga Campionilor”

Andrei Speriatu: „Dumnezeu să-l ierte! Acolo unde merge să antreneze din nou, găsește acolo mulți jucători de-ai lui și poate mai face o echipă care să câștige și Liga Campionilor. Îmi pare nespus de rău, dar asta-i viața pe pământ. Am o mare stimă, un mare respect pentru tot ce a făcut pentru fotbalul argeșean, pentru fotbal în general și nu în ultimul rând pentru mine. Am deschis ochii în fotbal, fotbalul de mare performanță, promovarea mea în prima divizie, primele jocuri în Divizia A, toate le-am făcut la FC Argeș și chiar cel mai mare succes al carierei se leagă tot de profesorul Halagian, prin câștigarea campionatului acum peste 40 de ani. Îmi pare rău! Dumnezeu să-l ierte!

„Vestea a picat ca un trăsnet”

Viorel Moiceanu: „A picat ca un trăsnet pentru mine. Dimineață, Dorel Zanfir, care este nașul fetelor lui, mi-a transmis prin messenger că a murit dl. profesor Florin Halagian la spital. Chiar acum vreo săptămână am mai discutat cu Dorel Zanfir, care mi-a spus că domnul Halagian se simte rău și că este la spital. Ceva probleme de sânge… Nu cunosc alte detalii. Încă o lovitură pentru FC Argeș, pentru Pitești… Din ce în ce rămânem mai săraci cu oamenii care au scris istorie în acest oraș, la acest club. Joi am înțelesc că o să se facă înmormântarea, la cimitirul armenesc din București, iar cei care vor să vină, pentru că eu voi participa fără doar și poate, ar fi un moment de despărțire extraordinar de un om care într-adevăr a scris istorie în orașul Pitești”.

„Este o mare pierdere pentru fotbalul românesc, dar mai ales pentru cel argeşean”

Sevastian Tudor (autorul mai multor cărți despre fotbalul argeșean): „Este o mare pierdere pentru fotbalul românesc, dar mai ales pentru cel argeșean. Este singurul antrenor care ne-a adus de două ori campionatul, ceea ce este mare lucru și este unic în istoria fotbalului argeșean. Nu știu cine ar mai veni și ar lua un campionat peste mulți ani de zile! Piteștenii, argeșenii păstrează un loc în sufletele lor, un loc de seamă… Este un moment trist! Știu că l-am invitat săptămâna trecută la aniversarea clubului, dar ni s-a spus că este bolnav și că nu poate să se deplaseze”.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii