Web Analytics

Marii datornici de la Câmpulung, la mila autorităţilor locale

de | 30.05.2018 16:43 | Politica si Administratie

01 PrimariaCampulungRaiul fiscalităţii se menţine la Câmpulung, cel puţin în privinţa impozitelor şi taxelor locale. Şi asta în pofida faptului că în şedinţa de mâine se va stabili nivelul dărilor pentru la anul, iar creşterea se impunea pentru a fi susţinute salariile mari din administraţia locală. Astfel că, dacă anul trecut s-a pus problema scutirii la plata penalităţilor şi a majorărilor de întârziere a celor care îşi achită debitul restant, iar ani de zile s-a încurajat un comportament care indica aşteptarea graţierii fiscale, în 2018 mila a picat pe capul persoanelor juridice.

În luna aprilie, consilierii locali au aprobat propunerea ca firmele cu datorii la bugetul Câmpulungului să poată beneficia de eşalonarea la plată a debitului. Iniţiativa a apărut în urma unei solicitări al cărei autor nu a fost dezvăluit, existând suspiciunea unui interes dincolo de permisivitatea legii. Aşa au fost puşi la treabă cei de la Economic şi Juridic şi s-a acordat facilitatea. Cu o condiţie: datornicul să aibă de plată mai mult de 5.001 lei. Adică măsura a vizat firmele care au restanţe imense, oricum de mult neplătite, nu neapărat un contribuabil care a făcut tot posibilul ca debitul către buget să nu fie prea mare. Mai mult, dacă cei cu datorii între 5.001 şi 10.000 de lei beneficiază de o perioadă de eşalonare de maximum un an, cei care şi-au permis nesimţirea să aibă restanţe de peste 40.000 de lei pot plăti eşalonat timp de cinci ani.
Este o măsură care, aparent, va facilita recuperarea banilor de la marii datornici. O recuperare care putea să se obţină şi prin executări silite, la care administraţia câmpulungeană apelează rar. Nu de alta, dar sunt interese care pot fi afectate printr-un comportament aspru faţă de patronii de firme.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii