Web Analytics

Marian Gubavu, independentul care dă peste cap calculele politicienilor din oraşul Brătienilor: „Dinozaurii trebuie vizitaţi la Muzeul Antipa, nu în Consiliul Local şi la Primăria Ştefăneşti”

de | 16.07.2020 13:18 | Politica si Administratie

Marin Gubavu are 45 de ani, lucrează la o firmă cu profile metalice pentru halele industriale și învelitori. Este divorțat, are 3 frați, a copilărit în cartierul de blocuri de la Ștefănești, dar mai ales în curtea Vilei și Fermei Florica, alături de mulți copii care i-au rămas și astăzi prieteni devotați.
După ce foarte mulți ani a fost liderul bătăios al celor de la „Blocuri”, ca administrator aflat permanent în căutarea soluțiilor la marile probleme ale micii comunități, în 2016 a devenit consilier local pe listele Partidului pentru Argeș și Muscel. Anul acesta a declinat toate ofertele partidelor politice care i-au oferit loc eligibil pe liste și va candida independent. De ce? Vom încerca să aflăm din interviul care umează.

„Locuiesc la «Blocuri», acolo unde suntem cei mai numeroși, dar și cei mai uitați de către toți primarii”

# De ce candidați?
– Fiindcă mi-au cerut-o cetățenii. Locuiesc la „Blocuri”, acolo unde suntem cei mai numeroși, dar și cei mai uitați de către toți primarii. Ani buni m-am luptat pentru condiții decente ca administrator al mai multor blocuri, iar în 2016 am candidat pentru prima oară și am devenit consilier. Asta s-a întâmplat după ce unul dintre blocurile de locuințe a fost debranșat de la apă, zeci de zile, iar oamenii au apelat la mine să îi ajut. La foarte puțin timp după alegeri, le-am rezolvat problema.
# De ce ați decis să candidați independent?
– După ce toate partidele și-au bătut joc de orașul Ștefănești timp de 30 de ani, cetățenii au ajuns pe culmile disperării, nu mai au încredere în niciun partid. Eu personal nu mai am încredere în partide. Ce partid îmi garantează că, după ce devin consilier local pe lista lui, după două-trei ședințe în care nu votez cum vrea liderul, ci votez cum îmi spune conștiința sau cei care m-au ales, nu am să fiu dat afară?
# Ce le reproșați politicienilor și aleșilor din Ștefăneşti?
– Lista nemulțumirilor este foarte lungă. Toți știți o parte dintre probleme. Cetățenii au ieșit în stradă la proteste, în 2018. Au strigat chiar și „Jos Consiliul Local Ştefăneşti!“. Iar eu am participat alături de oameni la acele proteste, deși, poate părea ciudat, chiar dacă eram consilier, nu mă simțeam printre cei vizați. E timpul ca politicienii care și-au făcut timp de 30 de ani doar interesele personale să plece acasă. Avem consilieri cu 7 sau 8 mandate. Niciodată nu știi unde e PSD sau PNL. Sunt o apă și un pământ!

Singurul ales local care stă la bloc și căruia oricine poate să îi vorbească oricând doar sunând la ușă sau ieșindu-i în cale

# Cine sunteți? Cine este consilierul Marin Gubavu pentru cei care nu îl cunosc, dar care poate l-ar vota?
– Omul care a învățat în 4 ani de administrație cât alții în multe mandate. Consilierul care a fost trădat încă din prima zi de așa-zisa „dreaptă“ din Consiliul Local și nu a ieșit viceprimar. Singurul ales local care stă la bloc și oricine poate să îi vorbească sau să îi bată obrazul doar sunând la ușă sau ieșindu-i în cale. Sunt unul ca ceilalți, născut în Ștefăneşti, crescut și educat la școala și de dascălii noștri foarte buni, cu problemele generale, pornind de la nerecuperarea casei bunicului meu, care stă să cadă și eu tot nu am primit-o, până la problemele cu apa, canalizarea sau parcarea…
# Ce proiecte imediate v-ați propus?
– Am multe idei, am inițiat câteva și în Consiliul Local, însă invit în acest scop cetățenii să se implice, să îmi semnaleze ceea ce vor de la administrația locală. Cetățenii trebuie să fie ascultați și am hotărât ca în fiecare zi de marți și miercuri, între orele 18 și 20, să țin audiențe la „Blocuri”.
# Ștefăneștiul reprezintă o miză și din punct de vedere financiar? Este un oraș bogat?
– Nu mai putem miza doar pe asta, nu mai sunt banii de altădată în bugetul local. Au apărut alte provocări neașteptate, mă refer chiar la pandemia de coronavirus. În plus, este vorba despre procesele în care suntem angrenați ca și localitate și în urma cărora trebuie să acordăm despăgubiri. Dezvoltarea localității nu poate fi făcută decât de o echipă de profesioniști independenți din punct de vedere politic. Vorbim despre celebrele proiecte europene de la Oradea sau de la Cluj, dar trebuie arătat că acei angajați care au reușit atragerea fondurilor europene sunt independenți, nu funcționari.
# Un ultim cuvânt…
– A venit și timpul generației mele! Dinozaurii trebuie vizitați la Muzeul Antipa, nu să îi găsim în Consiliul Local sau Primăria Ștefănești! La Ștefănești am deja 2 muzee – Brătianu și Golești. Nu mai avem nevoie de un al treilea, Muzeul Antipa din Consiliul Local format din dinozaurii politicii noastre.
Marian Staicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Nu-l cunosc, însă îmi pare interesant domnul. Merită atenție și dacă ajunge să fie ales, să se țină de cuvânt și să nu își schimbe caracterul ca ceilalti. Mult succes!