Web Analytics

Marian Godină a analizat cazul poliţistului din Curtea de Argeş care a lovit două minore pe o trecere de pietoni din Capitală

de | 19.01.2022 05:45 | Actualitate

Poliţistul Marian Godină a explicat pe blogul personal cazul polițistului originar din Curtea de Argeş care a lovit cu mașina două fetițe pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Laminorului din Capitală, iar una dintre ele și-a pierdut viața în urma incidentului.
Unul dintre aspectele pe care Godină le analizează este legat de fotografia care a scandalizat opinia publică, în care polițistul pare să verifice cu piciorul dacă fetița mai este sau nu în viață.

CITEŞTE ŞI: Piteşti – Se lucrează în zona sensului giratoriu de pe strada Dumbravei

Verificatul victimei cu piciorul, pentru cine dorește să afle realitatea, nu senzaționalul, e explicabilă foarte simplu prin aceea că dispecerul i-a indicat să așeze victima pe partea stângă, acesta fiind aplecat asupra ei, a întors-o, fetița ajungând cu pantoful polițistului sub ea. Când s-a ridicat, a fost fotografiat, iar publicului i-a fost livrată o poză revoltătoare pentru cei care au văzut într-o poză tot ce s-a întâmplat, fără să mai filtreze cu propriile gândiri„, scrie Marian Godină pe blogul său.

În ceea ce privește momentul impactului, poliţistul-blogger este de acord că agentul circula cu viteză, însă menționează că „fetele au traversat în fugă, iar marcajul trecerii de pietoni nu era vizibil”, subliniind că nu încearcă să-i ia apărarea celui aflat la volan.

CITEŞTE ŞI: Tribunalul Constanţa a respins cererea de eliberare condiţionată a omului de afaceri Ioan Niculae

Momentul impactului a fost surprins de camerele video și l-am văzut cu toții. Nu pot spune ce viteză avea mașina de poliție, doar o expertiză va stabili asta, dar e clar pentru oricine că circula cu viteză mare, mai mare decât cea maxim legală. E la fel de clar că asta a fost una dintre cauzele accidentului. În aceleași imagini se vede că șoferul nu a schițat niciun gest, lucru ce poate însemna că nici nu le-a văzut pe cele două fete. În apelul la 112 zice că a lovit un singur copil, deci clar nu a văzut ce a făcut. Motivele pentru care nu le-a văzut le putem doar bănui. (…) Tot acolo se mai vede un lucru despre care nu prea zice nimeni nimic, de teama ca nu cumva să se interpreteze că încearcă să ia apărarea polițistului și să-și atragă linșajul public. Cele două fetițe au alergat pe trecerea de pietoni. Nu e o bănuială, nu e o presupunere, nu e declarația vreunui martor, e o certitudine. Se vede pe filmare momentul în care încep să alerge, anticipând probabil că vor avea timp să treacă. Un alt aspect este starea trecerii de pietoni al cărei marcaj nu e vizibil. Administratorul drumului va fi sigur parte în proces„, explică Marian Godină.

El spune că muşamalizarea cazului despre care se vorbeşte în spaţiul public nu poate să existe şi încheie oferind diverse sfaturi pentru pietoni, şoferi şi părinţi.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii