Mari compozitori ruşi la Filarmonica Piteşti

de | 3.03.2017 11:17 | Actualitate

Dorin FrandesFilarmonica Piteşti organizează joi, 9 martie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale compuse de Mihail Glinka, Piotr Ilici Ceaikovski şi Serghei Prokofiev.

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, revin dirijorul Dorin Frandeş şi violonista Simina Croitoru. În program: Mihail Glinka – Uvertura la Ruslan şi Ludmila, Piotr Ilici Ceikovski – Concert în Re major pentru vioară şi orchestră, op.35, şi Serghei Prokofiev – Simfonia nr. 1 în Re major, Clasica, op. 25.

După absolvirea Liceului de Muzică din Cluj-Napoca, Dorin Frandeş urmează cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din acelaşi oraş, la clasele pian, respectiv dirijat orchestră, şi ale Academiei de Muzică „Franz Liszt” din Weimer, participând şi la festivaluri pentru dirijori, organizate de Colegiul Criticilor şi Muzicologilor din România. Din 1987 este dirijor permanent al orchestrei simfonice din Arad, între 1992-2007 fiind şi director artistic al instituţiei muzicale. A susţinut concerte simfonice şi vocal-simfonice în ţară şi în străinătate, în Ungaria, Germania, Elveţia, Austria, Serbia, Italia, SUA şi Taiwan. Are înregistrări pentru posturile de radio, televiziune şi casele de discuri din ţară. A mai dirjat în stagiunile trecute orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti.

Simina Croitoru face parte dintr-o familie de muzicieni, fiind fiica Ioanei şi a lui Gabriel Croitoru. Încă de la vârsta de şapte ani a cucerit primele premii la concursurile internaţionale de vioară. Masterandă la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, tânăra violonistă este laureată a concursurilor şi olimpiadelor de gen. A susţinut recitaluri la Ateneul Român, Sala Dalles, Academia de Muzică, Sala Radio şi la filarmonicile din Braşov, Oradea, Ploieşti, Cluj, Bacău, Piteşti. A concertat alături de Orchestra Simfonică Bucureşti şi Orchestra Simfonică Sonderhausen din Germania. A participat la turnee artistice, susţinând concerte televizate în: Italia, Austria, Germania, Elveţia, Republica Cehă, Ungaria, Turcia. Şi-a perfecţionat studiile la Academia de Muzică Franz Liszt din Weimar. A mai fost prezentă alături de Filarmonica Piteşti în 2012 şi 2014, în 2012 cântând împreună cu tatăl său, violonistul Gabriel Croitoru.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole