Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) Sucursala Argeș a organizat pe 12 aprilie semifinala județeană „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” – ediția a II-a, competiție de planuri de afaceri, parte a programului național adresat liceenilor și organizat în parteneriat cu Ministerul Educației, Universitatea de Vest din Timișoara, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Asociația Națională a Antreprenorilor.
Anul acesta programul se va desfășura în peste 20 de județe, urmând ca marea finală să fie organizată în luna mai, la București. În cadrul etapei județene, organizate în parteneriat cu Primăria Pitești și Inspectoratul Școlar Județean Argeș, au fost premiate cele mai bune planuri de afaceri prezentate de cele 11 echipe formate din 53 de liceeni de la 8 licee: Colegiul Național „Alexandru Odobescu”, Liceul Teoretic „Ion Mihalache” din Topoloveni, Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești, Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”, Colegiul Național „Dinicu Golescu”, Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino” Pitești, Colegiul Național „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeș, Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” din Mioveni.
Anul acesta, 750 de liceeni de la 8 licee din 4 localități din județul Argeș au participat la orele de educație antreprenorială, susținute de 15 antreprenori voluntari, în cadrul „Maratonului pentru Educație Antreprenorială”, un parcurs educațional meticulos conceput pentru a-i susține în explorarea vocației și în dezvoltarea competențelor antreprenoriale aplicabile în mediul de afaceri real, și care culminează cu competiția de planuri de afaceri.
În cea de a doua ediție a „Maratonului pentru Educație Antreprenorială”, începând cu luna ianuarie și până în prezent, au participat la orele de educație antreprenorială peste 12.000 de elevi din peste 130 de licee din 40 de localități din țară, din peste 20 de județe. Orele de educație antreprenorială au fost susținute de peste 150 de antreprenori. Etapele județene au debutat pe 21 martie la Galați, aceasta fiind urmată de cea din Timiș pe 4 aprilie, Brașov pe 8 aprilie, Brăila pe 10 aprilie. Semifinale ale competiției de planuri de afaceri vor avea loc și în județele: Arad, Bihor, Buzău, Cluj, Constanța, Dolj, Giurgiu, Gorj, Iași, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Tulcea și municipiul București. De anul acesta programul a fost preluat și de către Republica Moldova.
Citește și Producția auto din România a crescut cu 7% în primul trimestru
Marele premiu al semifinalei județene din Argeș a fost adjudecat de elevii Colegiului Național „Zinca Golescu” care au avut ca profesor coordonator pe Anca Bădescu, cu proiectul „Think Box”, jucării educaționale din materiale reciclabile, care îi învață pe copii despre mecanisme și principii fizice prin metode inovative de învățare (experimente și observații fizice și mecanice). Echipa a mai primit și Premiul Gold în valoare de 4000 lei, oferit de Money Gold.
Pe locul al doilea s-a clasat proiectul numit „Loud Concepts”, creat de elevii Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” împreună cu profesor coordonator Grațiela Nadia CĂVĂESCU. „Loud Concepts” este brand de haine care promovează sustenabilitatea și personalizarea, oferind haine preluate din second-handuri, personalizate cu materiale neutilizate de la croitorii locale.
Locul al treilea a revenit proiectului „Mental Bridge”, o platformă online care oferă resurse și informații valoroase pentru adolescenți, proiect realizat de echipa Colegiului Național „Vlaicu Vodă” împreună cu profesor coordonator Grațiela Nadia CĂVĂESCU.
Cele trei echipe finaliste au fost răsplătite cu premii în bani. Echipa clasată pe locul I a primit un premiu în valoare de 3.000 de lei, cea de pe locul II a fost premiată cu 2.000 de lei, în timp ce echipa de pe locul III a fost recompensată cu 1.000 de lei. Mai mult decât atât, călătoria lor spre succes nu se oprește aici. Echipele finaliste vor participa la marea finală din București, unde își vor măsura forțele cu cei mai buni dintre cei buni.
Premiul de excelență, în valoare de 5.000 lei, a fost oferit de Clubul Rotary Pitești echipei Colegiului Național „Alexandru Odobescu”, cu proiectul „Elder Protect” care oferă activități de sprijin pentru persoanele de vârsta a treia.
„Temelia acestui proiect este VOCAȚIA și îmi place să cred că este datoria generației noastre să dăm încredere, forță, curaj și mai ales instrumente celor care sunt astăzi în sistemul de învățământ. Antreprenori sau nu, angajați sau angajatori, birocrați, artiști, medici, avocați, jucătorii pieței muncii de mâine își câștigă reperele astăzi, iar direcția trebuie să fie una sustenabilă, pozitivă și mai ales solidă.
Maratonul pentru Educație Antreprenorială, desfășurat în aproape jumătate de România, este un efort al unei pături sociale, numită generic antreprenori, pe suișul abrupt al curbei recunoștinței, iar eforturile sucursalei CONAF Argeș au demonstrat că suntem reprezentativi, nu doar la nivel național ci și în comunitățile locale, atât de frumos definite cultural”, a declarat Cristina CHIIRAC, președinta CONAF.
Citește și Totul despre primele de Paște de la Dacia
Evenimentul a fost moderat de Alexandru AGARICI, trainer și coach de public speaking. Au participat în calitate de speakeri: Președinta CONAF Sucursala Argeș, Andreia DUMITRICĂ, Vicepreședintele CONAF, CEO ADREM și Președintele Centrului Român al Energiei, Corneliu BODEA, Primarul municipiului Pitești, Cristian GENTEA, Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Marius NICOLAESCU, Prefectul județului Argeș, Radu-Valeriu PERIANU, Inspectorul Școlar General Adjunct, Cristinel CREȚU. Proiectele au fost jurizate de: Vicepreședintele CONAF, Corneliu BODEA, Vicepreședinta CONAF, membru în Comitetul Executiv Carrefour România, Alina GAMAUF, Președintele Grupului Eurolines România, fondator AdWise, antreprenor în serie și business angel, Dragoș ANASTASIU, Directorul de marketing, comunicare și CSR EDENRED România, Lelia MANCAȘ, CEO ALPIN Holding Corporation, Bogdan MICU.
În timpul deliberării juriului, doi invitați speciali le-au vorbit adolescenților despre poveștile lor de succes și câtă vocație, pasiune și muncă au stat la baza acestuia: Managerul Centrului Cultural Mioveni, Alin CĂLINESCU și Fondatorul Asociației YouStars, Cosmin NEACȘU.
Acest program amplu beneficiază de o colaborare exemplară din partea inspectoratelor școlare județene, care își unesc forțele cu societate civilă pentru creșterea oportunităților educaționale și profesionale pentru liceeni. Maratonul pentru Educație Antreprenorială este susținut integral de companiile românești, care demonstrează astfel o încredere profundă în potențialul și viitorul României. Acest parteneriat între sectorul public, nonguvernamental și cel privat creează un ecosistem favorabil inovării și succesului, evidențiind o comunitate unită în susținerea aspirațiilor tinerilor.
Programul este susținut de Auchan România (Gold partner) și Vodafone Business (Brave partner).
Acest eveniment nu ar fi fost posibil fără susținerea sponsorilor locali: Atelier By Carmen Rădulescu, Calculatoare Service, Cost Contab, Contexpert Trust Team, Dolcesco, Forum Proiect Invest, Ibis Styles Pitesti Arges, Intertrans Continental, Kineto Vitalis, Mons Mellis, Nomade Comunication srl, Princon Advertising Art, Healthy Lifestyle center, Smartic, Star Light, Wall deco, Aici, Acum, Crystal Plast Corporation, CONFARG S.A., Euro Games, Mobexpert, Money Gold, MyGold, Prima Market, Rotary Club Pitești, Vsa Ecotim Ambalaje, Amada, Conti, Curtea veche, Dino Good Food Shop, Dino Kids&grill, Guiness, Hanul Baratiei, Kells, La Butoaie, Papao, Pensiunea Meridian, Restaurant Grota rece, Space Burger.
Parteneri Media: Profit TV, AGERPFRES, Capital, Wall Street, Vocea Vâlcii, Financial Intelligence, The Woman, TV Brașov, Ultima oră, Media Consulta, Antena 3 Constanța, Săptămâna Financiară, La pas prin Brașov, Events Max, Energynomics, SpotMedia, Club Antreprenor, Business Mark, 365 Transilvania, Evenimentul Zilei, Revista Cariere, România Pozitivă, BIZ, Curs de Guvernare, Tranzit, EM360, Focus Energetic, City TV Constanța, Business Review, E-Femeia, Mașini Utilaje, Info Financiar, Bizzi Live, Chindia Media, Juridice, Obiectiv Vocea Brăilei, Observator De Timiș, KLARMEDIA – monitorizare media.
Programul este iniţiat ca urmare a acordului de Parteneriat – PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ pentru susținerea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor, semnat de CONAF cu Ministerul Educației și Cercetării în anul 2019 și prelungit în anul 2022 pentru încă 4 ani.
MARATONUL pentru EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ este MARCĂ ÎNREGISTRATĂ de Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin.
Citește și Cazul „Voluntarul” devenit abonat la banii Spitalului Vedea
Despre CONAF:
Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai puternică confederație din România care militează pentru eficientizarea dialogului cu autoritățile, conlucrarea pentru elaborarea de politici publice care să conducă la creștere economică sustenabilă și sprijină antreprenorii, recunoscându-le meritele. CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizație care promovează și susține antreprenoriatul românesc, lucru fără precedent, care deschide orizonturi de colaborare și cooperare atât pe plan intern cât și internațional. CONAF a luat ființă ca urmare a necesitații de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă și echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci și pentru întregul mediu de business. CONAF are în componența sa 2 federații, 12 patronate, 20 asociații, 27 sucursale și peste 5.500 de companii, peste 170.000 de angajați.
CONAF organizează evenimente importante pentru societatea românească, centrate pe educație continuă, conștientizare și găsire de soluții pentru probleme și domenii de larg interes public. Dezvoltă și finalizează proiecte naționale cu un impact puternic, atât pentru societate, cât și pentru strategiile de dezvoltare ale autorităților centrale și locale.
Printre proiectele CONAF, amintim „Pactul pentru Tineri”, „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” „DigitalUP” „Pactul pentru Muncă” – în parteneriat cu FPPG, „Pactul pentru Educație Antreprenorială” , ”Romanian Venture Forum” seria de dialoguri deschise, „Turismul Românesc: Între impas și oportunitate”, ce au generat pe lângă ecourile în spațiul public, decizii legislative schimbări pozitive de mentalități. Sute de speakeri și mii de antreprenori au dezbătut în cele mai importante orașe românești, cele mai stringente probleme, în scopul găsirii soluțiilor optime și celor mai bune strategii de viitor.
CONSILIUL DIRECTOR CONAF: Cristina Chiriac, Dana Nuță, Anca Damour, Alina Gamauf, Camelia Șucu, Tatian Diaconu, Marius Ghenea, Nicoleta Munteanu, Gabriela Montoiu, Hildegard Brandl, Corneliu Bodea, Amalia Năstase, Viorica Pușcaș.
Citește și O treabă bună! Noul Duster poate fi comandat la Daperom cu rată începând de la doar 1.148 lei/lună.
0 Comentarii