Web Analytics

Marele maestru la şah Mircea Pârligras, premiat de Primăria Piteşti

de | 26.05.2022 12:21 | Actualitate, Politica si Administratie, Sport

Piteșteanul Mircea Emilian Pârligras, mare maestru internațional la șah, a primit o Diplomă de Excelență din partea primarului Cristian Gentea, vineri, 20 mai, la Primăria Pitești, cu ocazia Zilelor Municipiului Pitești. „Este recunoașterea performanțelor obținute pe parcursul activității competiționale în domeniul sportului minții, contribuind prin rezultate de excepție la promovarea imaginii municipiului Pitești”, a argumentat primarul Cristian Gentea.

Campionul la sportul minții s-a născut pe 28 decembrie 1980, la Pitești, a absolvit Colegiul „Zinca Golescu” și Facultatea de Științe Economice de la Universitatea din Pitești. A reprezentat România la 8 olimpiade, a participat la peste 50 de turnee internaționale, cucerind multe medalii de aur, argint și bronz.
Pe Mircea Pârligras l-am abordat la finalul conferinței și ne-a povestit cum a început să joace șah. „Am început să joc de la patru ani, când m-a învățat tatăl meu. M-a învățat pe mine și pe fratele meu (care este doctor, n.r.). Dar aici doar am învățat cum se mută piesele, deci nu jucam bine. Ulterior, cam de la 7 ani, am mers la Clubul «Viitorul» Pitești. După aceea am participat și la competiții”, ne-a povestit campionul la șah.

Citește și Copii din Piteşti – premiaţi la Festivalul Internaţional de şah de la Constanţa

Piteșteanul Mircea Pârligras va reprezenta România la Olimpiada de Șah pentru a noua oară în carieră

„Am ieșit de trei ori campion național al României, ultima dată chiar anul acesta, în 2016 și în 2001. Am jucat la opt olimpiade pentru România și o să particip și anul acesta la olimpiadă, o să fie a noua olimpiadă pentru mine, în India, în iulie-august. Am participat la trei cupe mondiale, cel mai mult am trecut două tururi, în 2011, și am câștigat diverse competiții internaționale la șah”, și-a amintit Mircea Pârligras, pe care l-am întrebat și dacă în Pitești mai sunt tineri buni șahiști și viitor la șah.
„Mai sunt, da. Există o mișcare șahistă aici, chiar au participat la campionatele naționale de juniori, de exemplu, cu rezultate bune”, a spus optimist Mircea Pârligras.

Citește și Șahist argeșean, reprezentare cu succes la un turneu internațional


Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole