Web Analytics
scris marți, 07.05.2024

Mare târg la Micești, în Argeș, în Săptămâna Luminată!

Duminică, 12 mai, în prima duminică după Paști, a sfântului Apostol Toma, în comuna argeșeană Micești, din apropierea Piteștiului, va avea loc prima ediție a manifestări expoziționale „Târgul gospodarilor”.

Mare târg la Micești, în Argeș, în Săptămâna Luminată!

Evenimentul va reuni producători locali, meșteri populari și artizani din Argeș, dar și din alte zone ale țării. Aceștia își pot expune și comercializa produsele realizate cu migală și cu trudă în gospodăriile proprii.


Citește și: ÎPS Calinic, ierarhul Argeșului și Muscelului, a slujit la Mănăstirea Ionești

De la jurnalistul Constantin Pașol aflăm că vor fi amenajate standuri pentru producătorii și procesatorii de carne și preparate din carne (pastramă, cârnați de casă, mezeluri tradiționale), pentru cei cu brânzeturi, cașcaval și alte produse lactate din zonă. De asemenea, sunt așteptați la târg producătorii legume și fructe, apicultorii, producătorii de dulcețuri, gemuri și compoturi din fructe sau cei cu deserturi tradiționale, precum cozonac, gogoși, clătite, covrigi ori alte preparate de panificație și patiserie făcute în gospodărie.

De la manifestare nu vor lipsi standurile cu zacuscă, murături și conserve, cu băuturi specifice Argeșului și Muscelului, adică vinul de struguri sau de coacăze, mustul stors din strugurii de anul trecut, țuică de prună, vișinata ori siropurile sau sucuri naturale.

Standuri cu obiecte pentru gospodărie vor fi și pentru meșterii din zonă: fierari, dogari, împletitori din nuiele, artizanii și antreprenorii locali care vor să își promoveze talentul și tradițiile, produsele realizate cu îndemânare și efort.

Sub genericul „GospodarEști”, evenimentul de la Micești va fi fără taxă pentru țoți producătorii și comercianții și se va desfășura în zona numită Vulcanizare.

Organizatorii mai menționează că „Târgul din comuna Micești este o premieră pentru comunitatea de aici și urmărește atragerea cetățenilor din zonă către cunoașterea producătorilor locali și achiziționarea de produse românești, tradiționale, cu gust natural și bune pentru sănătatea omului”.

Voia bună, ca la zi de sărbătoare, va fi întreținută de tarafuri și de formații și interpreți din zonă.
Evenimentul va începe după ora 12:00 și se va încheia seara târziu – ne mai precizează Constantin Pașol.
Intrarea este liberă.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Prilej pentru candidați în preajma alegerilor, sa. Și etaleze… Promisiunile…!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *