Web Analytics

Mare atenţie la Cristian Gentea! Iată cinci motive

de | 13.08.2020 13:33 | Politica si Administratie

Omul e chiar fabulos de atipic, prin comparație cu ceilalți candidați la Primăria Pitești. Are CV-ul la vedere și școala făcută la zi. Lucrează de 30 de ani în aceeași instituție și face aceeași meserie – în domeniul cercetării nucleare pe platforma de la Mioveni. A activat într-un singur partid și e unica persoană din PSD Argeș care l-a înfruntat pe Liviu Dragnea. A luat poziție într-o conferință de presă împotriva șefului suprem, căruia i-a reproșat că pune mereu județul nostru între paranteze și nu nominalizează oameni în funcții, la București și în Guvern, pe măsura procentelor consistente venite din Argeș și care au alimentat tot timpul coșul național cu voturi al partidului. L-a înfruntat deschis pe deputatul Mircea Drăghici, într-un moment în care acesta era nr. 2 la nivel național în anturajul lui Liviu Dragnea și avea o influență uriașă în PSD. Iar Cristian Gentea a avut și de suferit din cauza acestei atitudini împotriva lui Mircea Drăghici.
Și mai sunt câteva gesturi care-l individualizează până la unicitate pe Cristian Gentea în acest cor al robilor care a devenit, de prea multă vreme, clasa politică argeșeană:
1. A refuzat în 2016 locul 2, eligibil, pe lista PSD Argeș la Camera Deputaților, în contextul în care acea poziție revenea de drept Organizației Pitești, al cărei președinte era. Cristian Gentea a spus că vrea să rămână acasă, în Pitești, să-și păstreze serviciul de cercetător de pe platforma Mioveni și să activeze în continuare în administrație, în slujba piteștenilor, în Consiliul Local. A preferat să cedeze locul unui cadru didactic – profesorul Nicolae Georgescu, care e devenit astfel deputat la primul mandat.
2. A refuzat apoi un post de secretar de stat, ulterior și un post de ministru al Comunicațiilor în Guvernul Dăncilă, oferit tocmai fiindcă vocea sa devenise periculos de critică în propriul partid. Iar motivația refuzului e, de asemenea, fabuloasă: Cristian Gentea a declarat că nu vrea să facă figurație ca ministru într-un domeniu pentru care nu are expertiză. Și dacă e să intre în Guvern, o va face doar ca ministru al Energiei, fiindcă e domeniul în care activează de o viață și în care n-a făcut nici umbră pământului degeaba din punct de vedere al performanțelor.
3. El e cel care l-a convins pe edilul Cornel Ionică să facă un pas înapoi și să-l sprijine pe el, ca și candidat la primărie, în contextul în care piteștenii vor o schimbare de generație și adversarii politici tocmai pe asta vor pedala. Când toate partidele își frecau mâinile și pariau pe o candidatură a lui Cornel Ionică și pe o lipsă de asumare a unei candidaturi din partea lui Cristian Gentea, acesta i-a lăsat pe toți în ofside și și-a anunțat candidatura, stricând multe calcule ale unor grupuri de interese.
4. Deși PSD-ist, Cristian Gentea n-a ezitat să-i ia apărarea doctorului Tiberiu Irimia, viitor consilier PNL, în celebrul litigiu cu dezvoltatorul imobiliar SC Titidan SRL. Gentea a declarat explicit că ”doctorul Irimia are dreptate”, taxând astfel o barbarie urbanistică săvârșită în plin centrul Piteștiului, în sit urban și cu călcarea în picioare a legislației în domeniului patrimoniului.
5. Nota bene! Tot Cristian Gentea este cel care a declarat și promis, în Jurnalul de Argeș, și nu o dată, că Pădurea Trivale va rămâne a piteștenilor și că, atâta timp cât va fi el în Consiliul Local, dezvoltatorii imobiliari nu se vor atinge de acest plămân verde.

CINE SUNT? CE FEL DE OM SUNT?

Am analizat bine propunerea partidului meu de a intra în cursa pentru funcția de primar al Piteștiului și vă mărturisesc că fix aceasta a fost prima întrebare pe care mi-am pus-o: cine sunt eu? Ce fel de candidat aș fi eu? Ce fel de primar aș fi eu?
Adică… m-am gândit mult dacă aș putea fi omul potrivit pentru locul acesta.
# Sunt un om de cuvânt. Nu e doar un slogan, cum ați văzut deja pe afișe. Este o caracteristică pe care eu o consider importantă. Și în viață și în politică. Cine mă cunoaște știe că ce am vorbit, aia am și făcut! Știe că, dacă am apucat să mă angajez la ceva, cuvântul dat a fost sfânt. Eu nu sunt genul care să vorbească mult, dar, când vorbesc, mă țin de ceea ce am zis!
Știu că în campanii e bine să te prezinți cu multe promisiuni, cu multe vorbe, cu multă “vrăjeală”, cum s-ar zice pe românește. Aici eu o să am o problemă. Nu te mai schimbi la 57 de ani! Eu sunt mereu măsurat în ceea ce zic, ca să fiu sigur că pot să și fac. Fiind acum candidat, nu știu cum e mai bine… dar tot trag nădejdea că oamenii s-au săturat de multă vorbărie și că apreciază, în aceste vremuri, seriozitatea.
# Da, sunt serios. Poate prea serios. Adică nu sunt genul Traian Băsescu să mă “Hă-Hă-Hă” toată ziua. Cei din jurul meu spun că asta mă face să par chiar arogant. Nu sunt, Doamne ferește! Îmi plac oamenii, îi iubesc și îi respect pe fiecare. Doar că… nu mă pot extroverti și nu pot rânji, așa, la comandă…
# Sunt un om care a făcut ceva în viața lui. Cât mi-a fost scris, cât am putut să muncesc și să învăț. Industria nucelară, în care mi-am trăit toată viața, e o zonă mai… ermetică, mai complexă și mai riguroasă. Eu sunt mulțumit și satisfăcut de cei 33 de ani de muncă, de evoluția mea, de rezultate.
# Sunt un om de înțeles. În Pitești am dezvoltat relații normale, de bun-simț, de colaborare cu oricine. Eu zic că am mintea deschisă permanent și că sunt foarte atent la ce spun și ce-mi transmit oamenii din jur.
# Sunt ambițios. Și ambiția mea se răsfrânge acum asupra Piteștiului. Să facem asta, să facem cealaltă… Să nu mai fim în urmă cu nimic. Să terminăm proiecte. Să luăm bani pentru altele. Să ne bage în seamă foarte serios investitorii, guvernanții. Da, voi fi un primar ambițios și orgolios. Și mă voi bate pentru Pitești!
# Sunt om, firește. Am o soție excepțională, am o fată pe care o ador și sufăr că a plecat de aici, simțind ea că e mai bine în altă parte. Am prieteni care mă știu de-o viață și care acum mă sună permanent, cu sfaturi, cu idei, cu încurajări, cu comentarii… Le mulțumesc de n-am cuvinte! Am pasiuni. Cred că se știe deja care este prima dintre ele, și anume fotbalul. FC Argeșul nostru…
CV-ul meu este public. Gândurile și reacțiile mele vor fi citite pe această pagină. Prezența mea va fi peste tot în Pitești.

Dragii mei, aceste mesaje reprezintă o formulă mai atipică de Q&A, în sensul în care ele sunt răspunsul meu la diferite întrebări primite în ultima săptămână, în spațiul public, de la mass-media, moderatori online sau cetățeni.
Plaja de dialog este, desigur, mult mai amplă, dar am identificat, împreună cu echipa mea, câteva teme importante care se repetă în spațiul public și asupra cărora consider că este corect și transparent să mă aplec și să răspund. Veți regăsi toate aceste tematici pe pagina mea, pe profilul personal și în mass-media.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

6 Comentarii

  1. https://www.stiridearges.ro/cristian-gentea-seful-psd-pitesti-vorbeste-despre-draghici-dar-uita-sa-macaie-despre-averea-colosala-pe-care-nevasta-sa-doina-o-simpla-directoare-de-ing-o-face-tiptil-pe-doua-firme-de-apartament-tanti-gentea-facut-profit-de-2-milioane-de-euro

    Cât timp a fost șeful comisiei de urbanism din primărie, rechinii imobiliari au dat cele mai tari tunuri imobiliare inclusiv în pădurea Trivale iar miraculos averea soției sale, patroana de firma de consultanta s-a înzecit.
    Domnule ziarist, pe bune? Mințiți poporul ca televizorul?
    O sa salveze Gentea pădurea Trivale când o să-mi vad eu ceafa.

  2. Motivul pentru care Gentea nu a candidat la funcții este acela ca este vulnerabil, averea soției nu poate fi justificata decât prin șpăgile primite de el la primărie.

  3. Pana una alta Padurea Trivale se vinde la bucata cu sute de mii de euro.
    Cine a dat autorizații de construcție în pădurea Trivale??
    Raspuns: Cristian Gentea ca șef al comisiei de urbanism din primărie.
    ȘI NE SPUNEȚI CA LUPUL O SA SALVEZE OILE, PE BUNE?!

  4. Voi de la Jurnalu sunteti niste pesedisti. Cum il puteti sustine pe unu care a masacrat Pitestiul. El dicta in Consilul local, nu?! Au dat banu, nu?! Sa manance si gura voastra ceVA, NU?!

  5. Il cunosc pe Cristi Gentea de mult timp,din mai multe ipostaze… amic,părinte si politician. Cu toate că din punct de vedere politic am fost adversari,nu-i pot reprosa nimic. Despre familie (pe care i-o cunosc de aproape 26 de ani),pot spune ca este impecabilă…
    Da,probabil are si el ca orice om defecte,însă neimputabila pentru funcția de primar (poate este prea direct,lucru care deranjează)… BAFTA CRISTI !!! Noi cei care te cunoastem cu adevarat,te votam cu toata increderea.

  6. PSD + PNL = Groparii pădurii Trivale

    Domnilor jurnaliști, luați la puricat arhiva Jurnalului de Argeș și ve-ti vedea cine sunt groparii Pădurii Trivale: Iani Popa, Valerian Jinga, Cornel Ionică care prin teleportari de padure, scoateri din fondul național forestier, aprobări de construcții de vile în pădure, bețe în roate proiectului de declarare a pădurii arie naturala protejata au nimicit pădurea Trivale.
    O salvează Gentea? A avut timp sa o facă berechet.
    GENTEA a fost șeful comisiei de urbanism din primărie care a dat unda verde tuturor construcțiilor din p Trivale.