Web Analytics

Marcin Oleksy, un fotbalist cu piciorul amputat, a câștigat premiul pentru cel mai frumos gol în 2022

de | 28.02.2023 08:11 | Actualitate, Home, Sport

Premiile FIFA au înregistrat o premieră luni seara, la ceremonia de decernare, când pentru prima dată în istorie, Marcin Oleksy, un jucător amputat a primit Premiul Puskas, pentru cel mai frumos gol, potrivit stiripesurse.ro. El a câștigat premiul, la concurență cu Richarlison și Dimitri Payet, pentru un gol marcat din foarfecă, pentru Warta Poznan împotriva lui Stal Rzeszow. Atacantul a reușit un procedeu perfect executat, cu un singur picior, sprijinit în cârja ajutătoare.

Citește și: Filmul „Contra Timp”/ „Against Time”, realizat de piteșteanca Alexandra Manda, a câștigat marele premiu la Cannes

Marcin Oleksy este un fotbalist amputat din Polonia, care la vârsta de 23 de ani, în timp ce lucra ca muncitor la drumuri, a suferit un accident nefericit în care un utilaj a căzut peste picioarele sale, ceea ce a dus la amputarea membrului inferior stâng. Acum, 12 ani mai târziu și la vârsta de 35 de ani, el se remarcă în țara sa ca fotbalist amputat, pe lângă faptul că continuă să se dedice în continuare activității din construcții.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *