Web Analytics

Filmul „Contra Timp”/ „Against Time”, realizat de piteșteanca Alexandra Manda, a câștigat marele premiu la Cannes

de | 28.02.2023 07:33 | Actualitate, Home

Producția Alexandrei Manda, „Contra Timp”/ „Against Time”, a câștigat marele premiu la Cannes WORLD FILM FESTIVAL REMEMBER THE FUTURE la două secțiuni din cele trei la care a intrat în finală. Filmul realizat de tânăra argeșeancă a câștigat marele premiu la  „Best Animal Award” și „Best Original Song”.

Filmul a fost realizat ca un proiect pentru un examen, Alexandra fiind studentă în primul an la Regie Film și TV și a fost realizat cu sprijinul lui Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, și Câini de avalanșă Salvamont România. Această producție prezintă povestea de iubire dintre salvatorii montani și câinii de avalanșă, dar și pericolele pe care aceștia le înfruntă în misiuni.

Citește și: Ministrul Educaţiei: „Examenul de bacalaureat se va plia pe fiecare profil liceal”

Premiul obținut de Alexandra la categoria „Best Animal Award” este, într-un fel, o formă de recompensă și pentru cățelușa Dara, cea care a pus bazele unui sistem care nu exista la noi în țară – câinii de salvare a victimelor avalanșelor, împreună cu  Helios – primul câine specializat din țara noastră, tot al Salvamont Argeș, instituție cu care Consiliul Judetean Arges se mândrește.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole