Web Analytics

Marcello Bataglia, patronul restaurantului italian „La dolce vita”: „E obligatoriu ca statul să fie partenerul antreprenorului din alimentaţia publică”

de | 14.05.2020 13:17 | Actualitate

Argeșeanul prin adopție Marcello Bataglia, președintele Asociației antreprenorilor italieni, Filiala Argeș, și patronul restaurantului „La dolce vita”, explică în cele ce urmează, cu mare acuratețe, situația ingrată în care se vor afla cei din breasla alimentației publice.
„Guvernul ne spune să redeschidem! Să ne gândim însă la ce se întâmplă când vine omul la restaurant. Cum se va simți, oare, când va fi primit ca la spital? Cu măști, mănuși, dezinfectant! Contrazice chiar principiul pentru care omul vine la restaurant – să se simtă bine! Aceste restricții vor diminua drastic numărul clienților, dar nu se va diminua nimic din toate costurile cu gestionarea afacerii, de la chirii, utilități și salarii, până la impozite și achizițiile de materii prime – care, dacă nu sunt folosite, fiind perisabile, se strică și din nou se pierd bani. Cum s-au pierdut și atunci când s-a decretat starea de urgență. E neapărată nevoie ca statul să fie partenerul întreprinzătorului”.
De asemenea, argeșeanul născut la Palermo arată care sunt riscurile din alimentația publică dacă nu vor fi create condiții optime, legale și profesionale înainte de reînceperea activității.
„Lucrăm la restaurant, iar, la un moment dat, un client strănută! Sau tușește! Pentru că nu poartă mască atunci când mănâncă, se va genera panică. Iar dacă unul dintre clienții din restaurant se va infecta și are rezultat pozitiv la noul virus, poate spune ca a luat infecția din restaurant? Sigur că poate spune, pentru că nimeni nu știe adevărul. În realitate, poate el a luat virusul de la piață sau din autobuz.
După 25 de ani de alimentație publică fără oprire, eu sunt primul care afirmă că nu se poate lucra în aceste condiții. Și nu voi deschide până nu se vor stabiliza lucrurile!”
Marian Staicu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii