Web Analytics

Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu reprezentanții Dacia Mioveni

de | 6.04.2022 12:58 | Actualitate, Politica si Administratie

Marcel Ciolacu, președinte al PSD și al Camerei Deputaților, s-a întâlnit cu o delegație a Uzinei Dacia de la Mioveni pentru a discuta problemele cu care constructorul auto se confruntă.

Din delegația Dacia au făcut parte directorul general Mihai Bordeanu, directorul Cumpărări Cristian Tucă, directorul Afaceri Publice Gabriel Sicoe și directorul de Comunicare Cristian Nezvoreanu.

Citește și:Ministrul Economiei, la Uzina Dacia: ”Prioritatea noastră este să menținem oamenii pe posturi”

Au fost discutate teme legate de subvenții, șomaj tehnic, dar și de efectele creșterii costurilor la energie și ale crizei semiconductorilor asupra producției, industria auto fiind unul dintre cele mai afectate segmente ale economiei, mai ales pe fondul izbucnirii războiului din Ucraina. Președintele Marcel Ciolacu, PSD și Guvernul susțin în continuare Uzina Dacia, cel mai mare exportator al țării, principalul obiectiv fiind menținerea locurilor de muncă. Pe de altă parte, va fi prelungită și măsura Kurzarbeit până la sfârșitul anului, o măsură care a funcționat în perioada stării de alertă şi care a acoperit 75% din salariile angajaților de la bugetul de stat.

Citește și:Ministrul Economiei, vizită de lucru la Uzina Dacia din Mioveni

La întâlnire au fost prezenți și ministrul Economiei, Florin Spătaru, președintele PSD și al Consiliului Județean Ion Mînzînă, deputații PSD Simona Bucura-Oprescu și Nicolae Pavelescu, precum și primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, unul dintre cei care au avut inițiativa unei astfel de discuții.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *